Hoe verging het VoCASA op het NOJK?

VoV, 17-02-2020. 10:04 uur. Afgelopen zaterdag probeerden drie paarse teams de finaleronde van het NOJK te bereiken? Meisjes A, Jongens B en de Jongens CMV speelden ieder op een andere plek hun halve finaleronde. Hoe deden ze dat?

Op voorhand was de uitdaging voor de JB de grootste. Na een verrassende voorronde moesten ze het in Sliedrecht opnemen tegen sterke jeugdploegen. En dat bleek wel, want de jongens verloren helaas al hun wedstrijden. De coaches Zachary en Jesper deden wat ze konden, maar Prima Donna Kaas Huizen, Inter Rijswijk en Taurus bleek een flink maatje te groot. Zoals Jay, speler van JB, het verwoordt:
“De jongens die we tegen kwamen waren minimaal één kop groter en gemiddeld één à twee jaar ouder; allemaal 2e jaar ‘s B-jeugd dus”.

Tegens Voleco lagen er kansen, want zij zaten in hetzelfde schuitje. Een wedstrijd waar eigenlijk een set (of meer) gepakt kon worden. Jay zegt daarover: “De eerste set wordt er hard gewerkt en is de score daarom ook veel beter 20-25 (verlies). Zodra de jongens de 2e set in gaan zijn de ploegen erg gewaagd aan elkaar. Er wordt ongelooflijk hard gewerkt en de jongens verdienen wel een set. De set wordt helaas toch verloren met 23-25 waardoor de jongens geen kruisfinales hoeven te spelen.”

Het zat er helaas niet in. De jongens zijn een ervaring rijker en een illusie armer. Of om nog 1 keer met Jay te spreken: “Volgens veel jongens maakt het verlies niet uit maar is het vooral voor het plezier, ervaring en techniek geweest.”

De meisjes A stonden al voor dag en dauw bij de VoCASA hal klaar voor hun reis naar Nuth. Maar daardoor waren ze goed wakker. Tegen Olympia kwamen ze scherp uit de startblokken. Die wedstrijd werd goed en ruim gewonnen. Ook in de 2e wedstrijd zagen de coaches Jaapjan en Bas dat het goed zat. Limes werd de eerste set ruim verslagen en ook de 2e werd gewonnen maar wel een stuk moeizamer. Twee wedstrijden winst; dan doe je mee. SOMAS/ Activia was de volgende opponent. Zij waren poulefavoriet. Die rol maakten ze volledig waar. Kansloos werd verloren. Om door te mogen naar de kruisfinale moest minstens één set gewonnen worden van Ledub. In de eerste set leek het schip wel erg snel te stranden, maar de rug werd gerecht en set 2 ging gelijk op. Maar Ledub wist de set en daarmee plek 2 binnen te halen. De huid is duur verkocht en dat is een compliment waard.

Dan de jongens CMV. Met veel enthousiasme werd gestart tegen PDK Huizen. Van tevoren was er geen kennis over de tegenstanders. PDK Huizen heeft een volleybalschool en een goede naam in volleyballand voor wat betreft het jeugdniveau. Alleen de paarse jongens bleken een maatje te groot. Vrij eenvoudig werd gewonnen.

Tegen WIK Groot-Ammers was de 1e set ook een prooi voor VoCASA. Maar in de 2e set begonnen de jongens steeds meer tegen zichzelf te spelen. Meer kwaliteit hebben, wil niet gelijk zeggen dat je dan ook maar ‘even’ wint. Gelukkig waren ze tijdig bij de les en sleepten de jongens ook de 2e overwinning binnen.

Taurus deed hetzelfde tegen deze tegenstanders, waardoor het onderlinge duel de poulewinnaar zou opleveren en daarmee een finaleplek. Het werd een mooi duel, waarbij soms flinke smashes, blokpunten en reddingen te zien waren. Set 1 ging naar Taurus. Ze hadden net wat meer lengte en kracht in huis. In de 2e set ging het lange tijd gelijk op, maar na drie dubieuze beslissingen achter elkaar in paars nadeel liep Taurus uit. De wedstrijd ging verloren, maar het veld werd met opgeheven hoofd verlaten. Dan maar via de kruisfinale naar de finaleronde.

De te nemen horde daarin was Fusion. Een stroeve start zorgde voor een achterstand, maar die was alweer bij de 13 punten ingelopen. Daarna waren de jongens scherp en goed. In de 2e set kwam de finaleplek dichtbij en dat leek de ploeg soms te verlammen. Veel fouten, vooral ook in de service werden afgewisseld met goede punten. Toch kwam Fusion op setpoint. Die werd weggewerkt waarna VoCASA toesloeg. Met als beloning een prachtige en terechte finaleplek.

Op 11 april gaan de jongens proberen daar zo ver mogelijk te komen. Wordt vervolgd!

gh @ VoV, verslag en foto via/ van Kristian Peeters, VoCASA.