Hoog niveau bij Flamingo’s vs Apollo 8

Logo_Ecare_Apollo 8 Borne“Zowel voor Flamingo’s als Ecare Apollo 8 stond er afgelopen zaterdag niets meer op het spel. Niets was minder waar, het ging wel degelijk ergens om, winst in de wedstrijd. Het publiek in Gennep dat massaal was komen opdagen is zonder twijfel niet teleurgesteld huiswaarts gekeerd.

In de beginfase van de eerste set gaven beide teams elkaar maar weinig prijs. Halverwege de set nam onze foutenlast toe en tegen een sterk team als Flamingo’s is het onmogelijk omdat nog recht te zetten. Ondanks dat de set met 25-18 verloren ging hadden we niet het gevoel dat we kansloos waren. Met dezelfde opdrachten begonnen we aan de 2e set. Maar liefst een hele set lang waren beide teams aan elkaar gewaagd. Met volleybal op een hoog niveau van beide kanten wisten wij de set met twee punten verschil te beslissen.

De derde set was een voor ons cruciale set voor de wedstrijd . Opnieuw een set die gespeeld werd op het scherpst van de snede. Op de stand 22-23 in ons voordeel maakte de scheidsrechter een verkeerde beslissing. Spelverdeelster Melanie Grob werd ten onterechte afgefloten voor een voetfout . Waar we op twee setpoints hadden moeten komen was de stand nu gelijk. Flamingo’s pakte dit cadeautje met beide handen aan en besliste de set met 26-24.

Van teleurstelling over het verlies van de 3e set was in de 4e set niets te zien. De speelsters voerden perfect de opdrachten uit. Aan de andere kant van het net lagen een aantal speelster op apengapen, de strijd in voorgaande sets had ondertussen conditioneel en mentaal zijn tol geëist. Het verklaarde mijn inziens het grote verschil in punten, de set eindigde in 14-25.

Waar de vierde set Flamingo’s niet in het verhaal voor kwam, overkwam ons dat in de 5e set. In de beginfase kwamen we op een achterstand, waardoor het geloof in een overwinning al snel verdween. Met een ruime setstand besliste Flamingo’s de 5e set.

Ik vind het bijzonder knap van beide teams dat ze de energie hebben weten op te brengen om in de laatste wedstrijd van het seizoen nog eenmaal alles te geven. Vaak zie je op het einde van de competitie dat als een wedstrijd nergens meer over gaat, dat dat meteen ten koste gaat van het niveau. Afgelopen zaterdag was dat absoluut niet het geval en was er sprake van een bovengemiddeld niveau. Ondanks dat we afgelopen zaterdag verloren hebben kijken we positief terug op de wedstrijd.

We gaan nu een periode waarin we even wat gas terug nemen. Even wat meer andere dingen dan volleybal en dat is voor de meeste speelsters ook wel even lekker. In de 2e week van mei zullen we ons dan weer volledig gaan richten op de voorbereiding op het nieuwe seizoen.”

(Wedstrijdverslag van Bart Oosting, trainer coach Ecare Apollo 8 )