Hoogendoorn / Perugia in finale in Italië

VoV, 29-04-2019. 7:25 uur. In hun onderlinge vijfde play – off wedstrijd hebben Perugia (Sjoerd Hoogendoorn) en Modena (Wessel Keemink, Luuc van der Ent) er vijf sets over gedaan om de uiteindelijke finalist te bepalen. Modena was te gast bij Perugia, kwam met 1-2 in sets voor, maar kon het in de vierde set niet afmaken. En in de tiebreak denderde de thuisploeg erover om zo het ticket voor de finale (vs Civitanova) voor zich te claimen.

Modena stond in zowel de eerste als de tweede set met 17-21 voor bij begin van de voor setwinst belangrijke punten. In de eerste set konden ze winnend afsluiten met 19-25, in de tweede had Perugia de langere adem met 27-25.

In de derde set waren de rollen omgedraaid, Perugia stapte met 21-19 over de twintig puntendrempel, maar verloor met 23-25, om in de vierde set de tiebreak eruit te slepen. Na de 21-17 voorsprong gingen ze met 25-20 naar de vijfde set. En daarin was het pleit vlot beslecht. Na de 10-5 en 12-6 werd het 15-8 en dus 3-2 in sets en 3-2 in wedstrijden.

Leon (22 punten) en Atanasijevic (21 punten) waren de topscorers bij Perugia. Zaytsev kwam voor Modena ook tot 21 punten. Perugia was op de eigen score precies één puntje beter, maar ze scoorden een handvol punten minder voor Modena dan omgekeerd. Sjoerd Hoogendoorn speelde niet, Luuc van der Ent ook niet. Wessel Keemink had één invalbeurt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Hoogendoorn.