Vizier op volleybal

 

Hyke Lyklema naar Ladies in Black Aachen

VoV, 03-07-2024. 9:05 uur. Ladies in Black uit Aachen zetten een clubtraditie voort. Na Femke Stoltenborg en Britt Bongaerts staat er volgend seizoen weer een Nederlandse op de spelverdeelsterpositie in Aken. Hyke Lyklema maakt de overstap van Geneve Volley naar de Bundesliga.

Hyke Lyklema is de vierde Nederlandse die volgend jaar voor de Ladies in Black uitkomt. In de selectie 2024/ 2025 staan ook Vera Mulder, Susan Schut en Nicole van de Vosse. Hyke heeft in Aken voor 2 seizoen getekend.

Hyke Lyklema, 21 jaar, verkaste naar haar periode bij Team 22 Papendal naar VC Liberec in Tsjechië, daarna verhuisde ze naar Zwitserland en ging voor Genève Volley spelen. Daar was ze collega van libero Florien Reesink, die volgend seizoen ook in de Bundesliga uitkomt. Bij kampioen MTV  Stuttgart.

“De transfer naar Aken is voor mij een belangrijke vervolgstap in mijn volleyballoopbaan. Ik denk in Aken heel veel mogelijkheden te hebben om mij te verbeteren. De gesprekken met de staf waren goed en ik verheug me nu al op de fantastische sfeer bij de thuiswedstrijden.”  Aldus Hyke.

“De gesprekken met Hyke waren erg goed” zegt trainer/ coach Mareike Hindriksen. “Zij wil net als wij een snel spelletje spelen, zij heeft internationale ervaring, is groot en behoort bij de long list Oranjeselectie. “Daarom willen we haar er graag bij hebben”

Andere transfers:

Libero Kyara de Maar, die momenteel met de Oranje U18 selectie deelneemt aan het EK, speelt volgend jaar bij Apollo 8. De Eredivisionist uit Borne heeft verder twee speelsters uit de Dames2 selectie van vorig jaar toegevoegd aan de eerste selectie. Roos Grooters, momenteel ook met de U18 selectie bij het EK in Roemenië, en Lotte Wissink maken de stap omhoog.

Maret Grothues blijft ook volgend seizoen in Griekenland spelen. Zij heeft haar contract met Panathinaikos met een jaar verlengd. Het wordt haar vierde seizoen voor die club.

Oranje international Thijs ter Horst heeft een bijzondere transfer gemaakt. Hij gaat van Zuid-Korea naar Qadsia SC in Kuweit. Eerder kwam hij in Italië al uit voor Perugia, Ravenna, Piacenza en Verona. En in Zuid-Korea voor de Blue Fangs.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV.