Vizier op volleybal

 

Immers/ Penninga winnen in Almelo

 

VoV, 16-08-2021. 6:00 uur. Vanwege deelname aan buitenlandse toernooien van een groot deel van de nationale subtop in het beachvolleybal bij de dames kende het toernooi in Almelo een behoorlijk aantal verrassende namen en uitslagen.

Bij de dames lieten de zusjes van Driel Almelo aan zich voorbijgaan, bij de mannen deden Boehlé/ van Werkhoven dat ook.  Beide duo’s streden dit seizoen al meerdere keren om de medailles in de Eredivisie.

Wel present waren Immers/ Penninga, de winnaars van vorige week in Groningen. Zij eisten opnieuw een hoofdrol op in het toernooi. Zonder set verlies kwamen ze door de poulefase, wonnen ze de kwartfinale (vs. Tom Veldkamp/ Jeffrey van Wijk) en de halve finale (vs. Thijmen Heemskerk/ Erik Nijland) en plaatsten zich dus ongeslagen voor de finale tegen Leon Luini/ Thijs Nijeboer.

Dit duo, dat afgelopen week bij het 1** FIVB World Tour toernooi in Cortegaca, Portugal in de tweede kwalificatieronde werd uitgeschakeld, sloeg de poulefase over en stroomde in de kwartfinale in. Via 2-0 zeges op Cain van Hal/ Jary Kroon en Jasper Diefenbach/ Daan Haanappel in de kwart- en halve finale bereikten ze de finale.

Daarmee kende Almelo dezelfde finale als vorige week in Groningen en na drie sets ook dezelfde winnaar. Waar vorige week de strijd met 27-29 en 18-21 in het voordeel van Immers/ Penninga werd beslist, was het nu met 15-21, 22-20 en 9-15. De tweede set was spannend, de andere twee kenden een duidelijke winnaar.

Het brons in Almelo ging naar het duo Diefenbach/Haanappel.

Bij de dames ging de finale tussen Annemieke Driessen/ Jessica Smit en Miki Ishii/ Yukako Suziki uit Japan. Dit duo nam met een andere partner reeds regelmatig deel aan 4*** FIVB World Tour toernooien en bleek over het hele toernooi in Almelo duidelijk een maatje te groot voor alle duo’s die ze op de weg naar de finale tegenkwamen. Driessen/ Smit daarentegen wisten zich via een aantal driesetters voor de eindstrijd te plaatsen. In de finale ging de winst met 2-0 naar Japan, met twee de ruime setzeges van 21-14.

Het brons was voor Sarah van Esch/ Anique Tavenier. Anique Tavenier had afgelopen week nog met Julia Kee deelgenomen aan het 1** toernooi in Cortegaca, Portugal en werd daar in de tweede kwalificatieronde uitgeschakeld. Zij begon met Sarah van Esch wel in de poulefase in Almelo en ging door naar de halve finale. Daarin verloren ze met 2-0 (13, 11) van het Japanse duo, in de kleine finale waren ze via 21-14 en 21-16 te sterk voor het duo Marly Bak/ Bjorna Gras.

gh @ vizier op Volleybal. Foto FIVB.