Vizier op volleybal

 

Immers/ Penninga winnen in Groningen.

VoV, 09-08-2021. 5:30 uur. Na het eredivisie weekend beachvolleybal in Tilburg was Groningen de volgende stop in het circuit. Met een aantal afwezigen in het mannentoernooi, zo waren de finalisten van Tilburg (Boehlé/ van Werkhoven en Boermans/ de Groot) er niet bij hetgeen voor de andere teams perspectief op een finaleplaats bood.

Het toernooi werd gewonnen door Matthew Immers/ Ruben Penninga. In de finale leverden zij een mooi en langdurig volleybalgevecht tegen Leon Luini/ Thijs Nijeboer. Met name in de eerste set wisten de teams niet van wijken en knoopten ze aan de normale lengte van de set nog een fors aantal extra punten vast.

De technische time out in de eerste set kende een 10-11 stand, daarna werd er bij 15-13, 18-17 en 21-21 van speelhelft gewisseld. Geen van beide duo’s gaf een duimbreed toe, pas na 27-27 besliste een foutserve en een blokpunt de strijd voor Immers/ Penninga.

In de tweede set week het scoreverloop niet veel af van de gang van zaken in de eerste. Al hadden Immers/ Penninga bij 8-12 en 10-13 wel ruim voordeel. Dat het alle kanten op ging bewezen de 14-14 en 18-19 tussenstanden daarna wel. De set en dus de winst in Groningen ging uiteindelijk met 18-21 naar Immers/ Penninga.

De winnaars Immers/ Penninga hadden het in de halve finale knap lastig gehad met het duo Rik Damen/ Sam van der Loo. Die strijd werd in drie sets beslist. Met 19-21, 21-17 en 15-13. Luini/ Nijeboer daarentegen wisten zich een stuk makkelijker voor de eindstrijd te plaatsen. Zij wonnen met 21-15 en 21-14 in de halve finale van Cain van Hal/ Jary Kroon.

De strijd in de ‘troostfinale’ kende ook een bijzonder spannende ontknoping. Van Hal/ Kroon wonnen de eerste set met 18-21, de tweede ging met 21-16 naar Damen/ van der Loo. Daarna was de tiebreak er een met heel veel extra matchpunten na de normale lengte. Met een ace via de netband voor de 11-8 tussenstand leken Damen/ van der Loo een beslissende slag te hebben geslagen, niets was minder waar. Bij 13-13 was er weer evenwicht, en op de side-out werd dat evenwicht gehandhaafd tot aan 25-25 (!!). De laatste twee punten en het brons waren daarna voor Damen/ van der Loo.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.