Immers/ van de Velde door in Doha, Brouwer/ Meeuwsen niet

VoV, 08-03-2024. 14:00 uur. Twee mannen NL-duo’s speelden vandaag in Doha in de tussenronde voor de kwartfinale. Brouwer/ Meeuwsen stonden tegenover het Duitse duo Ehlers/ Wickler en Immers/ van de Velde hadden Crabb/ Brunner als tegenstander.

Brouwer/ Meeuwsen verloren de tussenronde voor de kwartfinale met 0-2 van het Duitse koppel. Al vroeg in de eerste set maakten zij het verschil (1-5) en in het verdere verloop hielden zij de Nederlanders steeds op een geruime achterstand. Veldwissels waren er bijvoorbeeld bij 6-8, 8-13 en 12-16. Na de ace van Duitsland voor 12-17 ging Nederland de time out in, via een aanvallende fout kwamen de Duitsers bij 15-20 op setpoint, een keer misten ze de kans op winst, de tweede keer was het bij 16-20 wel raak.

In de tweede set behield Nederland tot 12-11 de leiding, bij 12-14 gingen Brouwer/ Meeuwsen de time out in. Het verschil bleef op de side out steeds één puntje tot aan 16-18, het Duitse breakpoint maakte 16-19. Met een ace via de netrand besliste Duitsland de set na de 17-20 stand op matchpoint.

Immers/ van de Velde konden na de tweede veldwissel bij 7-7 in de eerste set uitlopen naar een 9-12 tussenstand bij de technische time out. Deze marge gaven ze ziet meer weg en via de tussenstanden 12-16 en 14-18 sloten ze de set met 16-21 winst af.

In set twee pakten de Amerikanen vroeg in de set het initiatief (9-5) en in het verdere verloop wisten ze hun voorsprong bij o.a. 12-9, 17-14   en 19-16 op een veilige marge van drie punten te houden. En zo sloten ze ook af. Met 21-18 werd het 1-1 in sets.

In de tiebreak maakten Immers/ van de Velde na 7-9 het verschil. De Amerikanen slaagden er niet in de side out te maken, hetgeen resulteerde in een 7-12 voorsprong voor Nederland. Dit verschil gaf Oranje niet meer prijs en met 10-15 plaatsten zij zich voor de kwartfinale.