IMS/Voltena bij laatste 16 in Nevobo beker

VoV, 29-10-2018. 8:26 uur. Na een goede trainingsweek stond zaterdag de beker op de planning voor IMS/Voltena D1. Er viel wat goed te maken na de competitie nederlaag van vorige week en IMS/Voltena was dan ook vastberaden om een plek bij de laatste zestien van Nederland te veroveren. Hiervoor moest van Laudame Financials/VCN D1 en van VoCASA D1, beide ook uitkomend in de Topdivisie, gewonnen worden. De wedstrijden werden respectievelijk om 14:00 uur en om 16:00 uur gespeeld. Iedere set telde als een punt en het was daarom belangrijk dat van beide tegenstanders werd gewonnen.

De 1ste wedstrijd speelde IMS/Voltena tegen Laudame Financials/VCN. In het begin werd er nog wat twijfelachtig gespeeld bij IMS/Voltena, maar al snel werd de draad opgepakt wat voor winst in de 1ste set zorgde (19-25). IMS/Voltena kon het positieve spel doorzetten. Mooie passjes van Maxime van Ass, Britt den Haan en Hannah van Esch zorgden ervoor dat Emi van Driel haar aanvalsters goed kon vinden. VCN bleef wel bij maar IMS/Voltena pakte ook in deze 2de set de winst (23-25).

Ook in de 3de  set werden Silke van der Giessen en Mexime van Driel door het team weer in de gelegenheid gebracht de deuken in de vloer te slaan: resulterend in winst (23-25). Een nette 0-3 overwinning tegen de meiden uit Capelle aan de IJsel. Hiermee was IMS/Voltena al één stap dichterbij de 8ste finale van de beker. Maar dan moesten er nog wel gewonnen worden van VoCASA.

Na een korte break moest er snel gefocust worden op de volgende tegenstander, VoCASA D1, evenals IMS/Voltena een promovendus uit de 1ste divisie en een tegenstander die IMS/Voltena dit seizoen nog niet tegen gekomen was. Een leuke uitdaging voor beide teams en dit leverde dan ook een echte thriller op.

De 1ste set was spannend, beide teams liepen tot de 20 punten gelijk op. Daarna deed IMS/Voltena, met een goede serviceserie van Sarah van Esch, er nog een stapje bovenop. Hierdoor liep IMS/Voltena gelijk uit tot een eindstand van 25-20. De 2de set was IMS/Voltena even de draad kwijt. Passjes werden niet meer gebracht en de bal kwam moeilijk op de grond aan de andere kant van het net. Dit leverde een verlies van de 2de set met 15-25 op.

Er moest hard geknokt worden door IMS/Voltena, met toch al vijf sets in de benen, om weer terug in de wedstrijd te komen. Er werd in punten wel bij gebleven, maar de overtuiging miste nog een beetje. Door echte vechtlust en teamspirit ging toch de 3de set naar IMS/Voltena (25-22). Het plan was om in de 4de  set gelijk scherp van start te gaan en er met een 3-1 winst van door te gaan. Dit liep helaas nog even anders. IMS/Voltena liep weer tegen dezelfde punten aan als in de 2de set en kon dit niet meer omdraaien in deze set (15-25).

Het kwam dus aan op een 5de set! Uitgedaagd en met de vurige wens en overtuiging dat ze bij de laatste 16 horen, ging IMS/Voltena aan de bak. Met mooie passjes uit de passlinie van IMS/Voltena en grandioze verdedigingsacties van Britt den Haan en Julia Kee werd er op een stand van 8-4 van helft gewisseld. Na de wissel werd het met een stand van 8-7 toch nog even spannend, maar het enthousiasme en de strijdlust spatte er af bij IMS/Voltena.

Emi van Driel speelde langs het hele net regelmatig Silke van der Giessen en Mexime van Driel vrij en zo konden mooie punten worden gemaakt. Op 14-10 maakte Sarah van Esch uiteindelijk de set met een mooie ace uit (15-10).

IMS/Voltena DS heeft dus een respectabele plek bij de beste 16 van Nederland bemachtigd! De volgende bekerronde is op 1 december. Door loting wordt de volgende tegenstander bepaald.

In de tussentijd wordt er natuurlijk ook gespeeld voor de competitie. Aankomend weekend, in een thuiswedstrijd treft IMS/Voltena, Dros-Alterno DS 2. Dit belooft ook weer een leuke wedstrijd te worden. Dus kom ze aanmoedigen om 19:00 in sporthal De Crosser te Werkendam!

gh @ VoV, verslag door  Mexime van Driel, Voltena D1, foto Pim Waslander.