Vizier op volleybal

 

IMS/Voltena D1 sluit jaar af met winst

VoV, 15-12-2019. 15:00 uur. De eerste competitiehelft van de topdivisie volleybal zit er na afgelopen zaterdag op. Deze werd afgesloten tegen het uit Assen naar Werkendam afgereisde Koffievoordeel.nl/Sudosa-Desto Dames 1. De dames van IMS/Voltena hadden nog niet eerder tegen deze promovendus gespeeld. Wel komen sommige meiden elkaar jaarlijks tegen op de beachvolleybalvelden, dus onbekenden voor elkaar waren ze zeker niet.

Nadat ook ditmaal de mini van de week bij het eerste damesteam uit Werkendam aansloot, kon de laatste wedstrijd van 2019 echt beginnen. De kerstsfeer zat er in de sporthal De Crosser al lekker in, en de scheidsrechters maakte er voor de mini een klein feestje van (superleuk gedaan heren!). Dit feestje kan dan enkel nog completer worden door de wedstrijd te winnen…!

“Want wat is er nu mooier dan de laatste wedstrijd van het jaar, in eigen huis, met een 3-0 overwinning af te sluiten?!” Zo klonken de woorden van de teammanager van IMS/Voltena na de wedstrijd. Daaruit kan inderdaad worden opgemaakt dat IMS/Voltena als winnaar het veld verliet. Met een mooie 3-0 bleven alle punten in Werkendam en was het feestje in eigen huis dan toch echt compleet (26-24, 25-14, 25-23).

Echter, de setstanden liegen er niet om en laten zien dat deze pot niet zomaar is gewonnen. Hier en daar wat ups en downs aan de kant van het thuisspelende team en wat tactische balletjes van de tegenstander zorgden ervoor dat voornamelijk set 1 en 3 spannend bleven. IMS/Voltena hield de kerstgedachte van ‘elkaar wat geven’ nog even achterwege en hield dat alle sets vol tot het einde in hun voordeel werd beslist.

Met het einde van deze wedstrijd is de eerste helft van het seizoen dus alweer gespeeld. Tijd voor IMS/Voltena Dames 1 en hun begeleidingsteam om even stil te staan bij de goede en de verbeterpunten. Hieraan kan verder gebouwd worden om er weer vol voor te kunnen gaan op 11 januari. Daarnaast staat IMS/Voltena ook graag even stil bij het publiek en de sponsoren. Tijdens thuiswedstrijden en zelfs tijdens uitwedstrijden juichen ze elke keer weer mee bij een gescoorde bal, en de sponsoren maken het functioneren van dit team ook financieel mogelijk.

IMS/Voltena is ontzettend trots op deze achterban en kan niet wachten om met hen aan hun zijde, zaterdag 11 januari om 16:00 uur te starten aan de tweede competitiehelft. U bent dan van harte welkom in De Crosser in Werkendam om de thuiswedstrijd tegen PDK Huizen Dames 1 te aanschouwen.

De dames van IMS/Voltena en hun begeleidingsteam wensen iedereen alvast fijne feestdagen en een sportief en gezond 2020! Tot volgend jaar!

gh @ VoV, door Maxime van Ass. Foto Ron Dekker, topfocus bij libero Jill Weeda en de passer/lopers Hannah van Esch en Julia Kee