IMS/Voltena trekt net aan kortste eind

VoV, 14-11-2018. 15:15 uur. Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Prima Donna Kaas Huizen DS1 op het programma voor IMS/Voltena. Een uitdagende tegenstander die in voorgaande wedstrijden haar puntjes wist te sprokkelen. Helaas wist Prima Donna Kaas Huizen D1 dit ook bij IMS/Voltena te doen. Een spannende wedstrijd eindigde in een 2-3 verlies voor de Werkendamse meiden.

In de eerste set ging het gelijk op. Na een stand van 9-9 wist IMS/Voltena wat uit te lopen op de meiden uit Huizen. Bij een stand van 21-24 in het voordeel van IMS/Voltena leek de winst in de eerste set al binnen, echter kwam Prima Donna Kaas nog knap terug. Een bloedstollend spannende eerste set, waarin er mooie aanvallende en verdedigende acties te zien waren aan beide kanten, eindigde met een stand van 29-31 voor de meiden van IMS.

De tweede set leek hetzelfde te verlopen. In het begin van de set liepen beide teams weer gelijk op. Alleen nu was het Prima Donna Kaas Huizen D1 die wat puntjes uit wist te lopen. Daarmee ging de tweede set naar Prima Donna Kaas Huizen D1 (25-22).

In de derde set ging het in het begin even mis aan de kant van IMS/Voltena. Helaas zat de scheidsrechter ook niet mee. Na drie foutieve beslissingen in het nadeel van IMS/Voltena kwam het team op een 7-1 achterstand. De meiden waren even de weg kwijt. Er werd te weinig servicedruk gezet en de pass kwam ook niet zoals de bedoeling is. De derde set ging hiermee naar de meiden uit Huizen (25-13).

Maar de meiden van IMS/Voltena geven niet zomaar op. Echt teamwork was er te zien aan de kant van de Werkendamse meiden en dat bracht ook resultaat. Na een achterstand van 17-13 wist IMS/Voltena terug te komen en de set zelfs om te draaien in winst (23-25).

Dit betekende dat er een vijfde en bepalende set gespeeld ging worden. Beide teams waren gebrand om deze set te pakken en er met de winst vandoor te gaan. Er werd hard gevochten aan beide kanten, echter trok dit maal Prima Donna Kaas Huizen D1 aan het langste eind. Met een eindstand van 15-10 ging Huizen er met de winst vandoor.

Even balen, maar er staat weer een goede trainingsweek op het programma. Aankomende zaterdag gaan we weer een mooie wedstrijd neer zetten in eigen huis. Kom ons aanmoedigen, want deze wedstrijd wil je niet missen! Om 19:00 uur in sporthal de Crosser tegen OBEG Donitas D1, de nummer twee in de stand. Dit beloofd een echte strijd te worden en we kunnen de support dus goed gebruiken!

gh @ VoV, artikel van Mexime van Driel, foto  Maurice van Ass.