In blijde verwachting bij Taurus (vs PDK)

AlgemeenBalRSZ

“Het was een roerig weekje voor Oskam Taurus, want de selectie werd opgeschrikt door het aangename bericht dat Ruth van Eenennaam in verwachting is van haar eerste kind. Ruth neemt per direct afscheid als spelend lid van Oskam Taurus. Echter dit was niet de eerste zwangerschap binnen het team, Jessica Smit is ook in verwachting van haar eerste maar zal nog een aantal weken beschikbaar blijven als speelster.

Met deze gegevens had Taurus nog negen fitte speelsters over voor de confrontatie tegen Prima Donna Kaas Huizen. De eerste set ging gelijk op en mooie rally’s werden afgewisseld met domme fouten. Op de helft van de set wist Oskam Taurus een voorsprong te pakken van 13-16. Deze werd echter al snel verspild en er ontspon zich een spannende eindfase. Net als alle andere spannende sets wist Taurus deze ook naar zich toe te trekken en een 0-1 voorsprong te pakken.

De tweede set begon al niet lekker doordat coach Roper het opstellingsbriefje verkeerd had ingevuld. Dit leverde gedurende de set teveel slordigheden en communicatie foutjes op en Huizen profiteerde optimaal door de set met 25-20 naar zich toe te trekken. De volgende sets werden ook keurig verdeeld (24-26 en 25-16) en de teams bleven aan elkaar gewaagd. Een vijfde set moest de beslissing brengen.

De vijfde set startte gelijk volle bak voor beide teams. De scheidsrechters bleken niet zo scherp meer. Er werd zelfs een verzoek om te dweilen aangezien als een middelvinger en een rood/gele kaart was het gevolg voor Cinde Nieuwenhuijsen. Door de krappe selectie werd er van spelverdeelster Julie Kroon verwacht op de passer loper positie plaats te nemen. Ondanks keiharde werklust en veel energie kwam Taurus deze tegenslag niet meer te boven en wist Huizen opnieuw te profiteren en ons de eerste nederlaag toe te brengen.

Het is wel gebleken dat er veel nodig is om ons te knieën te krijgen en dat geeft veel vertrouwen naar de komende serie (top)wedstrijden! Volgende week spelen we thuis tegen Alterno II en we hopen u dan te mogen verwelkomen in de Kruisboog in Houten

(Wedstrijdverslag van Thomas Dolphijn, Oskam Taurus)