Indy Baijens 7 keer blokkerend succesvol

VoV, 29-10-2019. 6:35 uur. In de Franse eredivisie bij de dames gaat Mulhouse, de ploeg van Indy Baijens, met 15 punten uit 5 wedstrijden ongeslagen aan kop. Ook Béziers heeft dezelfde score en is daarmee mede koploper.

Afgelopen weekend won Mulhouse uit bij Nancy met 1-3. De eerste set was nog met 25-16 voor de thuisploeg, daarna nam Mulhouse het heft in handen en gaf het niet meer af. Met 20-25, 21-25 en 19-25 behaalden ze de 1-3 zege.

Indy Baijens speelde de eerste set niet in de basis, had wel een invalbeurt. In de sets daarna begon ze steeds in de starting seven en was blokkerend een grote sta in de weg voor de aanvalsters van Nancy en dus zeer waardevol voor haar eigen ploeg. Baijens nam 7 blokpunten voor haar rekening, op de scorende onderdelen maakten de blokpunten het verschil in de 63 om 65 eigen score. Baijens maakt totaal 11 punten.

Bij de mannen in Frankrijk waren afgelopen weekend de volgende uitslagen te noteren, die we even in telegramstijl voorbij laten komen:

Paris vs Chaumont, uitslag 3-2, via 15-9 in de vijfde set. Robin Overbeeke scoorde 23 keer voor Paris, Ewoud Gommans 2 keer in twee invalbeurten voor Chaumont.  Toulouse vs Narbonne, uitslag 3-1. Gijs Jorna nam 13 punten voor zijn rekening voor Toulouse. Poitiers vs Montpellier, uitslag 0-3. Michael Parkinson scoorde 4 keer voor het verliezende Poitiers.

Tours vs Tourcoing, uitslag 3-0. Een pijnlijke nederlaag voor de tot dan ongeslagen koploper. Overige uitslagen Rennes vs Cannes 2-3, Sète vs Rezé 2-3  en Ajaccio vs Nice 3-1.

Cannes is met 10 punten koploper, Tourcoing met 9 punten tweede en Sète met hetzelfde aantal punten derde. Toulouse staat zevende, 6 punten, Chaumont tiende, 5 punten, en met 3 punten staan Paris en Poitiers op de twaalfde en dertiende plaats.