Inhalen in de Topdivisies dames en heren

VoV, 29-03-2024. 5:18 uur. Wegens het NOJK is er aanstaande zaterdag een beperkt programma in de Topdivisies bij de dames en heren. Bij de dames drie wedstrijden en bij de heren één,

Topdivisie A Dames: In Nijmegen speelt VoCASA tegen Krekkers. Het zit VoCASA niet mee in de laatste wedstrijden. Vijf keer op rij werd er verloren, de laatste keer dat ze wonnen was op 17 februari thuis tegen Set-Up met 3-2. Daarna volgden nederlagen tegen Apollo 8 D2, Set-Up ’65, Donitas, SV Dynamo D2 en Rivo. Twee puntjes werden er in die vijf wedstrijden gesprokkeld, hetgeen heel ver achterbleef bij wat de dames uit Nijmegen daarvoor presteerden.

Zaterdag komt Krekkers dus op bezoek, in Maria Parochie werd het begin december 2-3 voor VoCASA. Krekkers kan vrijuit spelen, zij hebben de doelstelling voor dit jaar, handhaving, binnen. VoCASA zal een driepunter willen scoren om mee te kunnen blijven doen voor een top 5 plaats, tenminste als dat nog steeds hun ambitie is.

In Groningen krijgt Donitas Set-Up ’65 op bezoek. Teams staan achtste en tiende in de stand, Set-Up heeft met eenzelfde aantal wedstrijden zeven punten meer dan de Groningers. Donitas pakte sedert begin februari negen punten in vijf wedstrijden, waarbij de 3-0 tegen Alterno en de 2-3 bij VoCASA opmerkelijke uitslagen waren.

Set Up, behaalde tegen VoCASA thuis winst en versloeg Alterno in Ootmarsum met 3-2. Als we deze twee teams als vergelijk willen nemen. Even het thuisvoordeel en uitnadeel buiten beschouwing gelaten. Het zou dus in Groningen zo maar een spannende partij kunnen worden met een ongewisse uitkomst.

Topdivisie B Dames: We konden het allemaal lezen vorige week, nadat Volley Tilburg thuis met 1-3 van Pegasus had verloren. De ploeg uit Tilburg snakt naar een overwinning om van de vermaledijde laatste plaats af te komen.  Na een prima begin in 2024 volgden drie nederlagen op rij, waarin geen punten werden gepakt. Zaterdag is een cruciale wedstrijd voor Volley Tilburg en tegenstander Spaarnestad dat derde van onderen staat en drie punten meer heeft. Met eenzelfde aantal wedstrijden.

Een driepunter voor de thuisploeg geeft hen evenveel punten als Spaarnestad, maar met een slechter setgemiddelde. Volley Tilburg wordt dan voorlaatste, met twee punten gaan ze VollinGo ook voorbij en met één puntje staan ze gelijk. Met de aantekening dat VollinGo nog een afgebroken wedstrijd tegen Sliedrecht Sport op 4 april in te halen heeft en zij te kennen hebben gegeven vrijwillig een stapje terug te willen doen.

Topdivisie B heren: Peelpush speelt uit tegen Gemini-Kangeroes en kan bij een zege in drie of vier sets bij de nummer voorlaatst zelf naar de tweede plaats klimmen. En alvast een voorschot nemen op de theoretische zekerheid van een plaats in de Superdivisie volgend jaar. Gezien de achterstand van VCN op Gemini-Kangeroes (13 punten) gaat het voor de thuisploeg alleen om de sportieve eer.

We houden u op de hoogte hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s  Jan van den Noort.