Inter Rijswijk wint, resultaat is enige dat telt

VoV, 28-09-2021. 5:22 uur. De Rijswijkse volleybalmannen zijn dit weekend afgereisd naar Haarlem. In de riekende volleybaltempel de Beyeneshal, werd aangetreden tegen het uit de 2e divisie gepromoveerde VC Spaarnestad. De mannen van “Spaarne” staan bekend als een hecht team, goed op elkaar ingespeeld en laatste jaren regelmatig meespelend in de top van de 2e divisie. Dit jaar hebben de mannen uit Haarlem de wens uitgesproken om het hoger op te mogen zoeken in de landelijke topdivisie. Een onbekende en vooral op papier lager gekwalificeerde tegenstander, waar je als Inter Rijswijk zijnde het graag zakelijk en snel af wil doen met een duidelijk 0-3 overwinning.

Coach Willem Jan van Yperen benadrukte voorafgaand aan de wedstrijd het belang van zelf het spel maken en niet te afwachtend te beginnen. Ten opzichte van vorige week startte Inter Rijswijk met een andere opstelling. Van Yperen koos in de eerste set voor hardhitter Peter Veldman en ervaren man Jon Sybren de Jong in de middenas. Diezelfde Jon Sybren zorgde in de eerste rally’s voor de eerste punten door het midden. Vanaf de serveerlijn werd er direct druk op de Haarlemse passlinie gezet, wat gauw resulteerde in een voorsprong van enkele punten. Maar ook de Haarlemmers hadden een verdienstelijke service, waardoor in de eerste set de (normaal stabiele) pass-linie van Inter kraakte maar overeind bleef. Peter Veldman wist wel raad met de diverse oplosballen.

De Rijswijkse passlinie, maar eigenlijk ook de hele basis, zakte in tweede set ver door het ijs. Spaarnestad bouwde met enkele omzettingen de druk op en met veel onbevangenheid scoorde ze aan Rijswijkse zijde. Coach van Yperen greep direct in. Na een time-out zonder direct resultaat, maakten jonkies Max van Straten en Kees de Hoogh hun opwachting. Met deze aanvallers kreeg spelverdeler Pim Mossel meer mogelijkheden om een keuze te maken. De passlinie kreeg langzaam meer grip op de service en er ontstond een spannende strijd. Bij 20 punten op het scorebord werden de Haarlemmers bijgehaald en bij 23 punten nam Inter Rijswijk voor het eerst de voorsprong over. De middens werden weer bereikt en Roel Oude Nijhuis tekende dan ook voor het laatste punt in deze set.

Ook in de derde set behaalde de Rijswijkse formatie geen constant niveau. Libero Jurriaan Vink stond wel zijn mannetje in de pass, maar het ontbrak uiteindelijk aan scorend vermogen aan het net. Wederom keken de Rijswijkse mannen tegen een achterstand aan. In tegenstelling tot set 2, was Inter Rijswijk eerder bij de les. Tijdig kwam er meer controle en servicedruk, waarmee het foutpercentage bij de Haarlemmers opliep, leidend tot een 0-3 overwinning voor Inter Rijswijk.

Een wisselvallige wedstrijd, waarbij Inter Rijswijk meer niet dan wel zijn niveau behaalde. Maar uiteindelijk is het resultaat wat telt. Volgende week wordt er weer een hoger niveau verwacht. Met tegenstander Donki Sjot, komt er een geduchte tegenstander naar sporthal de Altis.