Vizier op volleybal

 

Inzet koppositie bij Spanje vs Oranje (m)

VoV, 28-05-2019. 6:04 uur. De Lange Mannen van bondscoach Roberto Piazza treden voor hun tweede wedstrijd in de CEV European Golden League aan tegen Spanje, de nummer 16 van Europa. Spanje won net als Nederland hun eerste ontmoeting in de EGL, ze zetten thuis Estland met 3-1 aan de kant. Woensdagavond speelt Nederland om 20.00 uur in Soria om de koppositie in Poule B.

Afgelopen zaterdag had Spanje duidelijk het betere van het spel tegen Estland. De eerste twee sets werden met 25-18 gewonnen. De Esten sputterden nog een set tegen met 21-25, maar Spanje stelde orde op zaken met 25-19. De beste scorer was Andrés Villena, de diagonaalspeler van CV Teruel, met 18 punten.

De hoofdcoach van Spanje is Fernando Muñoz Benitez, de trainer die afgelopen seizoen aan het roer van Olympiaco Piraeus stond. Hij bereikte met dat team de halve finale van de CEV Cup.

De laatste jaren heeft Spanje geen aansprekende resultaten geboekt. Op het WK dat in september in Italië en Bulgarije werd gespeeld waren de Spanjaarden afwezig. Tijdens EuroVolley 2017 in Polen werd drie keer met 3-0 verloren in een poule met Rusland, Slovenië en Bulgarije. In de Golden League van 2018 eindigde Spanje als derde in hun poule met Portugal, Finland en Tsjechië.

Stand na 1 wedstrijd in poule B van de European Golden League:

1> Spanje 3,  2> Nederland 2, 3> Kroatië 1, 4> Estland 0

Estland is als organisator van de Final Four al geplaatst bij de laatste vier. De poulewinnaar plaatst zich ook voor de Final Four. Mocht Estland de poule winnen, dan wordt over de drie poules van de Golden League bekeken welk team de beste nummer 2 is.

gh @ VoV, bron website Nevobo. Foto CEV.