Iris Scholten MVP bij Rote Raben

VoV, 18-02-2019. 12:26 uur. In de Bundesliga bij de wedstrijd Rote Raben Vilsbiburg vs SC Schwerin werden twee Nederlandse speelsters als MVP aangewezen. Iris Scholten kreeg de eer bij Rote Raben en Britt Bongaerts bij Schwerin. Myrthe Schoot was na een langdurige blessure periode ook weer van de partij als libero bij de Raben.

SSC Schwerin won met 0-3 via 24-26, 21-25 en 17-25. In de eerste set kon de thuisploeg een 13-16 achterstand omdraaien naar 21-20 maar kwam aan het eind toch te kort. Daarna was Schwerin de betere ploeg.  Scholten scoorde 11 keer,  ze werd topscorer bij de Raben en met een aantal Schwerin speelsters van de partij. Schoot had 13 goede acties op de serve pass, Brit Bongaerts stond drie sets in de basis bij Schwerin en scoorde 3 keer. Tessa Polder maakte nog 2 punten tijdens een invalbeurt in de derde set.

USC Münster leed thuis een 1-3 nederlaag tegen VC Wiesbaden, waar Nynke Oude vier sets de spelverdeling voor haar rekening nam. Münster had een geweldig begin en liep snel naar een 18-7 voorsprong die ze met 25-13 in setwinst veranderden. In de sets daarna kwamen ze niet meer tot twintig punten, met 19-25, 15-25 en 14-25 trok Wiesbaden aan het langste eind.

Juliët Lohuis had in de derde set een inval serveerbeurt. Nynke Oud scoorde 6 keer, waarvan 3 blokkerend. Met 4 om 13 blokpunten en 50 om 68 aanvallende punten domineerde Wiesbaden aan het net.

De Ladies in Black uit Aachen verloren op eigen veld met 2-3 van Potsdam. Een 0-2 achterstand kon middels 25-19 en 26-24 nog gelijk getrokken worden, maar daarna was het blijkbaar op. Met 6-15 won Potsdam de  vijfde set. Het verschil zat hem grotendeels in de 4 om 16 opslagaces.

Marrit Jasper nam 20 punten voor haar rekening en leverde 24 servepasses af bij haar spelverdeelster. Kirsten Knip, na een wedstrijd als spelverdeelster nu weer in het liberoshirt, had 15 goede servepasses en Nicole Oude Luttikhuis, die alleen in de derde set in de basis begon en verder invalbeurten had, scoorde 5 punten.

Stuttgart behaalde de 17de overwinning in 17 wedstrijden. Erfurt werd met 1-3 verslagen. Deborah van Daelen scoorde 10 keer, de 6 om 15 aces en 44 om 52 aanvallende scores maakten het verschil.  En verder won Straubing met 1-3 bij VCO Berlijn. Voor de 20ste februari staat de wedstrijd Dresden tegen Suhl op de rol.

Stuttgart en Schwerin liggen een straatlengte voor op Potsdam en Dresden. Na 17 wedstrijden hebben ze respectievelijk 49, 46, 33 en 32 punten. Maar moet Dresden nog een westrijd inhalen om aan dat aantal te komen.

De stand gaat verder met Aachen (18-28), Suhl (16-26), Münster (18-25), Vilsbiburg (16-24) en Wiesbaden (17-22).  Straubing (17-13), Erfurt (18-9) en VCO Berlin (19-2) staan op de laatste drie plaatsen.