Italië klopt Turkije in Antalya, eerste zege Frankrijk

VoV, 19-05-2024. 5:33 uur. Na de wedstrijd van Oranje tegen Polen (3-0 verlies) kwamen Frankrijk vs. Bulgarije en Italië vs. Turkije binnen de lijnen. Met name dat laatste duel was enerverend vol kruisverbanden qua trainers en speelsters.

Italië vs. Turkije werd na de verloren partij tegen Polen opnieuw een domper voor de 11.000 Turkse fans in de hal. Hun team verloor met 3-1 van Italië via 25-27, 25-21, 25-21 en 25-19. Melissa Vargas werd met 33 punten topscorer, Ekaterina Antropova maakte 23 punten voor Italië.

Italië liet de winst in de eerste set bij een 24-20 voorsprong door de vingers glippen, kwam nog bij 25-24 op setpoint maar verloor met 25-27. Italië dwong Turkije in de tweede set bij 14-9 de time out in, na een ace van Caterina Bosetti voor 22-17 volgde hun tweede time out, toen Turkije terugkwam naar 24-21 nam Italië even pauze, bevreesd voor een scenario als in de eerste set. Antropova sloeg de 25-21 en 1-1 op de borden.

In set drie kon Italië na 15-15 het verschil maken nadat het bij 6-8 en 8-11 de twee time-outs had opgenomen. Via 18-16 en 21-18, time out Turkije, sloegen opnieuw Antropova en Danesi de Italiaanse ploeg naar de 25-21 setwinst en de 2-1 voorsprong. In set vier was Italië vanaf het begin de dominerende ploeg (9-5, 13-7, 16-9) en lieten ze in de loop van de set niets meer aanbranden. Met 25-19 bezorgden ze de nummer één van de wereld de tweede nederlaag in eigen huis.

Bij Frankrijk vs. Bulgarije zou één ploeg de eerste overwinning gaan boeken, nadat beide teams twee nederlagen hadden geleden in de eerdere wedstrijden. Het kelderduel uit de stand eindigde in 3-1. Bulgarije won de eerste set met 19-25, Frankrijk ging er met 25-21 met de tweede vandoor.

Na de 1-1 in sets kende Frankrijk de veel betere start in de derde set (9-2, 15-4) en liet zich in het verdere verloop (22-8) van de set ook niet meer in de problemen brengen Met 25-11 kwamen ze met 2-1 in sets voor. De derde set herstelde Bulgarije zich (6-10) en na de 10-13 en 18-17 ze deden tot aan de verlenging mee voor setwinst. Pas bij 29-27 kon Frankrijk de strijd beslissen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s VNL/ FIVB, Italië vs. Turkije.