Vizier op volleybal

 

Jachtseizoen op Apollo 8 Heren 1 geopend

VoV, 07-12-2018. 4:42 uur.  Na een weekend zonder competitievolleybal, staat voor de mannen van Apollo 8 Heren 1 aankomende zaterdag weer een thuiswedstrijd op het programma. Dit is ook gelijk de laatste thuiswedstrijd van het jaar, uw laatste kans om ons in onze eigen Veste aan het werk te zien. Op bezoek komt de nummer 11 van de ranglijst, Pegasus uit Nijmegen.

Het is momenteel ongekend spannend in de 2de divisie, waarin de bovenste vijf teams elkaar weinig toegeven. Aan kop staat Apollo 8 met 33 punten, gevolgd door drie teams op de 2de plek met 29 punten, Cito, VoCASA en Bovo. Ook Rebelle doet nog altijd mee met 25 punten en een wedstrijd minder gespeeld. Met nog twee wedstrijden te gaan dit jaar zal het een spannend strijd worden wie met de titel ‘Herbstmeister’ aan de haal gaat.

Wij zijn er trotst op dat we onszelf na negen gespeelde wedstrijden terugvinden op de hoogste trede. Het besef is er echter ook dat dit alleen maar betekent dat het moeilijker en moeilijker gaat worden. Je bent immers nu voor iedereen een prooi, iedereen wil tegen de koploper stunten door één of meerdere punten af te snoepen. Zaak voor ons om elke wedstrijd ons eigen niveau te halen en er niet ‘op voorhand te makkelijk over te denken’. We hebben immers al ervaren hoe een wedstrijd dan kan lopen, aldus de terechte 4-0 nederlaag bij SSS…

Twee weken geleden begon voor ons de eerste test als koploper op bezoek bij Voorwaarts, de rode lantaarndrager van de 2de divisie. We wisten van tevoren dat Voorwaarts een ervaren team is wat tegen andere teams geregeld al een setje had afgesnoept. We begonnen scherp en de eerste twee sets was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Met 17-25 en 18-25 werden deze overtuigend binnengehaald.

De derde set ging tot 6-6 gelijk op en plots haperde ons aanvalsspel. Er werden fouten achter elkaar gemaakt en binnen no – time stond Voorwaarts met 14-6 voor. Twee time-outs waren nodig om de Bornse equipe weer aan het draaien te krijgen. We straalden het vertrouwen uit dat we de set nog konden winnen en punt voor punt kwamen we dichterbij. Op 23-23 wisten we het beslissende gaatje te slaan en ook de 3de set te winnen met 23-25.

Een opluchting, maar vooral een compliment voor de manier waarop we de achterstand hebben weten om te draaien. In de vierde bleven we scherp genoeg spelen en wonnen we ook deze set met 21-25. Kijkend naar de ranglijst verwacht je een 4-0 overwinning, het bleek echter dat we niks cadeau krijgen en er vol voor hebben moeten vechten. Dit zal dan ook het recept moeten zijn voor de wedstrijd van aankomende zaterdag.

Gesteund door ons eigen thuispubliek hebben we er zin in om voor de laatste keer dit jaar weer te vlammen in onze eigen Veste. Op bezoek komt, onder leiding van oud Apollo 8 trainer Harry Proost, Pegasus uit Nijmegen. Pegasus is een team met een mooie mix van ervaring en talent en boekten afgelopen weekend een knappe 2-3 overwinning op bezoek bij Rivo Rijssen. Pegasus zal er op gebrand zijn om ook in Borne goed voor de dag te komen en punten mee terug te nemen naar Nijmegen. Aan ons de taak om alle punten in Borne te houden en onze koppositie te verstevigen. Alle steun is van het publiek is daarbij weer van harte welkom!

De wedstrijd zal in sporthal de Veste om 18.00 beginnen. Tot zaterdag!

gh @ VoV, voorbeschouwing van Tijmen Reinders, Apollo 8 Heren 1.