Jasper en Schoot winnen ‘der Pokal’

VoV, 05-03-2018. 5:50 uur. In de Duitse Bekerfinale tussen VC Wiesbaden en Dresdner SC ging der Pokal na drie sets naar de ploeg van Marrit Jasper en Myrthe Schoot, Dresden dus. Sedert weken was er naar de dag van gisteren toegeleefd,  de mindere resultaten in de Bundesliga werden voorlief genomen, alles stond in het teken van de wedstrijd der wedstrijden:  De Bekerfinale in de SAP Arena in Mannheim voor meer dan 11.300 toeschouwers, waaronder zo’n 850 eigen fans..

Dresden legde beslag op de eerste titel van dit seizoen via een 3-0 zege met de setstanden 25-21, 25-22 en 25-18. Na iets meer dan een uur en twintig minuten verzilverde aanvalster Eva Hodanvá de tweede matchbal. Blokkerend werd de show in deze finale gestolen door midspeelster Sasa Planinsec, die 9 blokpunten voor Dresden liet noteren. De inbreng van de Nederlandse speelsters beperkte zich tot een invalbeurt van Marrit Jasper en 12 foutloze servepasses van Myrthe Schoot. Met 58 om 40 eigen scores en een 31 om 42 scoringspercentage had Dresden ook duidelijk de effectievere aanvalsters in de ploeg.

Dresden had in de eerste set vooreerst het betere van het spel (11-5), maar zag Wiesbaden punt voor punt terugkomen, mede omdat het passend niet zo goed meer liep en de aanvalsters niet meer zo makkelijk scoorden. Na de time out op 21-20 volgden drie geslaagde blokkeeracties , waarna de set met 25-21 eindigde.

Pas bij 14-15 in de tweede set kwam Wiesbaden voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding. Na de 16-16 maakten topscorer Piia  Korhonen (foto boven), Kimberly Drewniok (MVP van de wedstrijd) en Ivana Mrdak, een ace via de video challenge, er 19-16 van. Deze voorsprong gaf Dresden niet meer weg en won met 25-22.

In de derde set moest Dresden zich na de 4-9 achterstand terug in de wedstrijd knokken, dat lukte bij 10-10 was het weer gelijk, waarna ze niet meer af te stoppen waren en doorstoomden naar de dikke 25-18 winst en de vijfde bekerwinst van de club.

Bij de mannen ging de beker naar Friedrichshafen van trainer coach Vital Heynen. Zij wonnen via de setstanden 25-20, 25-08 en 25-21 met 3-0 van Bühl.