Jasper, Koolhaas en Meijners sluiten met zege af

VoV, 08-03-2021. 6:30 uur. In de Italiaanse Serie A1 bij de dames werden gisteren (en eergisteren) de laatste inhaalduels in het reguliere seizoen van 24 wedstrijden gespeeld. Conegliano sluit ongeslagen als koploper af. Brescia, dat de laatste wedstrijd won, kon de rode lantaarn niet meer kwijt en blijft dus laatste in de stand.

De eindstand is:

• 1> Conegliano 72. 2> Novara 55, 3> Monza 54. 4> Busto A. 45,
  • 5> Scandicci 45, 6> Chieri 44. 7> Cuneo 25, 8> Trentino 24, 9> Firenze 22, 10> Perugia 22, 11> Casalmaggiore 22, 12> Bergamo 21.
  • 13> Brescia 17.

Marrit Jasper heeft het seizoen met Brescia met een 1-3 overwinning bij Firenze afgesloten. Het mocht allemaal niet meer baten gezien het verschil op de ranglijst, maar afscheid nemen met een zege heeft ook wel wat. Na de 25-20 in de eerste set volgden 20-25, 23-25 en 21-25 in de volgende drie. Marrit Jasper scoorde 19 keer, haar teamgenote Giulia Angelina maakte er 26.

Nicole Koolhaas won met Perugia afgetekend van Trentino. Vooral de vierde set verdiend met een 25-07 uitslag die benaming. Ook in de tweede en derde set waren de verschillen met 25-19 en 25-18 fors, nadat de eerste set nog met 21-25 was verloren. Koolhaas scoorde 11 keer.

De subtopper tussen Scandicci en Monza eindigde in een 1-3 zege voor Monza. Scandicci pakte de eerste set met 25-20, de vierde set werd in de verlenging met 29-31 in het voordeel van Monza beslist. Daartussen lagen setwinsten van 21-25 en 19-25 voor de bezoekers. Floortje Meijners werd topscorer met 16 punten.

Verder won Busto A. nog met 1-3 bij Casalmaggiore.

In Italiƫ gaat het seizoen na bekerwedstrijden op 21 en 24 maart verder met de achtste finales tussen de nummers vijf tot en met twaalf met nr. 5 vs. nr. 12, nr. 6 vs. nr. 11 etc. etc. Daarna volgen de kwartfinales, waaraan ook de Top 4 deelneemt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Monza met Meijners.