Jasper schakelt Grothues uit in Challenge Cup

VoV, 17-01-2024. 3:32 uur. Neptunes de Nantes van Marrit Jasper, koploper in Frankrijk, had de uitwedstrijd tegen Panathinaikos van Maret Grothues, koploper in Griekenland, met 1-3 gewonnen en had gisteravond in eigen huis aan twee sets voldoende om de halve finale van de Challenge Cup te halen.

Na een intensieve strijd in de eerste twee sets kwam de stand via de setstanden 25-27 en 25-23 op 1-1.  Daarna kon Nantes de beslissing forceren door de derde set met 25-21 te winnen. De vierde spek en bonen set ging vervolgens makkelijk naar de ploeg van Marrit Jasper.

In de openingsset kwam Panathinaikos met 18-20 voor en met 21-20 achter. Toen Nantes de setpoints op 24-23 en 25-24 niet benutte sloeg Panathinaikos zich via 25-27 naar de 0-1 voorsprong. In de tweede set maakte Nantes van een 12-16 achterstand en 18-17 voorsprong, tot 22-21 bleef het gelijk opgaan, daarna sloeg Nantes de beslissende punten voor de 25-23 en 1-1 stand tegen de vloer.

In de derde set slaagde Nantes er in het middendeel van de set opnieuw in om een ruime achterstand (11-15) te veranderen in een voorsprong van drie punten bij 19-16. Via 23-18 werd de set met 25-21 gewonnen en daarmee was de strijd gestreden. De vierde set was daarna een eenvoudige prooi voor de thuisploeg.

Marrit Jasper liet 7 punten noteren. Maret Grothues scoorde 9 keer. Nantes was met 73 om 63 punten in de eigen score de bovenliggende partij, ook maakten ze minder fouten, die een direct punt voor de tegenstander opleverde.

Het Europese avontuur gaat dus verder voor Nantes, vanavond wordt hun tegenstander bekend, die komt uit de wedstrijd tussen het Turkse Bursa en het Roemeense Lugoj. Bursa won de thuiswedstrijd met 3-1.