Vizier op volleybal

 

Jinjiang: Zege voor Stubbe-van Iersel

VoV, 23-05-2019. 9:09 uur. In het Chinese Jinjiang wordt deze week het volgende FIVB World Tour viersterren toernooi  gespeeld, met als Nederlandse deelnemer het duo Joy Stubbe en Marleen van Iersel, dat vanuit Brazilië, waar ze vierde werden,  naar Azië is verder gereisd voor hun tweede toernooi deze zomer.  Stubbe en Van Iersel begonnen vanmorgen tegen het Duitse duo Behrens / Tillmann. Voor hen staat er vandaag één wedstrijd op het programma.

Het ging gelijk op in de eerste set. Op de side out hielden de teams elkaar in evenwicht, waarbij Duitsland met 11-10 voor de technische time out inging. Het NL – duo sloeg het gaatje naar 12-14, ging met 13-15 voor de vierde keer van veld wisselen en hield daarna het verschil vast. Bouwde zelfs uit naar 17-21 winst.

In de tweede set waren de duo’s weer lang elkaars gelijke. Duitsland pakte bij 14-12 twee punten afstand, Oranje maakte dat weer goed en liep tot 16-16 gelijk op met de tegenstander. Tegen de Duitse serie naar 20-16 hadden ze geen verweer, de set ging met 21-17 verloren, dus volgde  er een tiebreak.

En daarin maakten Joy Stubbe en Marleen van Iersel meteen het verschil met een 1-5 voorsprong. Die werd voor het Duitse duo onoverbrugbaar toen Nederland het verschil naar 3-10 tilde en met een serie van drie punten na de 7-12 stand afsloot. Dus 7-15 en 1-2. Een mooi begin in Jinjiang. Via deze zege zijn ze al zeker van de tussenronde voor de achtste finale. Voor de poulewinst en directe plaatsing in die achtste finale komen ze morgen weer in actie.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.