Vizier op volleybal

 

Jong Oranje oefende in Frankrijk

VoV, 15-08-2018. 20:19 uur. Ter voorbereiding op het EK in Albanië van 1 tot en met 9 september speelde Jong Oranje afgelopen weekend oefenwedstrijden tegen de leeftijdsgenootjes van Frankrijk, die ook in voorbereiding zijn op dat EK.

Nederland is in Albanië ingedeeld bij het gastland, Polen (7), Bulgarije (5), Wit Rusland (30) en Italië (4). Albanië heeft geen ranking en Nederland staat 13de. Frankrijk (8) komt in de andere poule uit, die vooraf een stuk moeilijker lijkt gezien de laatste CEV ranking van de teams. Hun tegenstanders zijn Turkije (3), Duitsland (9), Rusland (2), Servië (1) en Slowakije (11).

Oranje en Frankrijk speelden in de eerste ontmoeting vier sets en Oranje ging alle sets als winnaar van het veld. In de extra set was het nipt (28-26), in de wedstrijd daarvoor drie keer redelijk ruim (17, 20, 21). Diagonaal Vera Mulder werd topscorer met 18 punten.

Het voordelige verschil in de eerste set en de derde set werd gemaakt met de opslag, door de servedruk konden ook de Nederlandse speelsters aan het net goed scoren, met Vera Mulder die in deze sets veel punten voor haar rekening nam. De lagere foutenlast van de Nederlandse meiden maakte in set twee het verschil. In de bonusset wist Oranje na een beslissende voorsprong bij het ingaan van de big points pas na 26-26 door te drukken.

Jong Oranje speelde afgelopen zondag de tweede oefenwedstrijd tegen Jong Frankrijk. Deze keer hielden de teams elkaar keurig in evenwicht. De balans sloeg eerst via de setstanden 23-25 en 19-25 door naar Nederlandse kant (0-2) , Frankrijk kwam echter terug en kon de stand met 25-20 en 25-19 setwinsten nog gelijktrekken. Op Indy Baijens, Anna Zijl en Lisa Nobel na kregen alle jong Oranje internationals speeltijd. Bij Oranje werd deze keer Annick Meijers met 15 treffers topscorer.

Jong Oranje, waarvan eredivisionist Eurosped Vroomshoop na drie transfers (dikgedrukt) in de zomer periode ineens een hofleverancier is, was met de volgende selectie in Frankrijk: Sarah van Aalen, Charlot Vellener, Annick Meijers, Anna Zijl (foto), Rianne Vos, Hester Jasper, Demi Korevaar, Vera Mulder, Eline Geerdink, Indy Baijens, Lisa Nobel, Dagmar Boom en Susanne Kos.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.