Kalinko D1 blijft koploper na zege vs. Sovoco

VoV, 01-11-2021. 7:31 uur. Kalinko Dames 1 tegen Sovoco Dames 1 beloofde een spannende wedstrijd te worden; de nummer 1 (Kalinko) tegen de nummer 2 (Sovoco). Na een kleine vertraging, begint de wedstrijd.

Kalinko start in het veld met Lisan Cosman, Iris Verheul, Lisa van de Gevel, Sharon Vis, Alinda Dersjant, Rianne van der Stelt en Larissa Masselink.

De eerste rally was lang en spannend en zorgde helaas voor een 0-1 achterstand voor Kalinko. Na een moeilijke start nam André, coach van Kalinko Dames 1, een time-out bij 3-7 achterstand. Deze time-out hadden ze hard nodig, want daarna zorgde een aantal mooie omloop aanvallen van Alinda voor 8-8. Kalinko kreeg en behield de voorsprong. Een time-out op 14-10 aan de kant van Sovoco, mocht niet baten.

Na een flinke service druk van Lisan en kill-blocks kregen de dames van Kalinko de stand op 19-11. En toen ging het een beetje mis. Sovoco kwam terug tot 19-19.. Kirsten werd het veld ingewisseld voor Rianne. Veel rommelballen en fouten verder zorgde dat de stand gelijk op ging. 21-21, 22-22, 23-22, 24-23 en uiteindelijk won Kalinko met 25-23.

Op naar de tweede set. Kalinko start sterk en komt op 5-1 voorsprong. Time-out van Sovoco. Sharon serveert Kalinko naar de volgende time-out van Sovoco bij 14-5. Kalinko blijft de baas en staat inmiddels 17-7 voor. Na een mooi eenmansblok van Kirsten, komen ze op een stand van 20-7. Kalinko wint de tweede set met 25-9.

Het staat 2-0 in sets voor Kalinko en deze set zal natuurlijk de winst bepalen. De 3e set begint gelijk op; 2-2. Kalinko laat sterk spel zien en komt op een voorsprong van 12-7. Er wordt sterk geblokt aan de kant van Kalinko en dat resulteert in een time-out van Sovoco bij 17-10. Alles wordt van de grond gehaald en Kirsten weet goed druk te zetten met haar service. Ook Pascal komt even het veld in voor Sharon. Sovoco komt iets terug en krijgt de stand op 20-16. Na een lange en spannende rally krijgt Kalinko toch weer grip. Kalinko wint de derde set met 25-16.

Set 4 begint niet heel goed voor Kalinko. Ze nemen een time-out bij 0-3 achterstand. De dames van Kalinko maken veel eigen fouten en Sovoco blijft haar spel behouden. Er wordt hard gevochten, maar het lijkt niet genoeg. Marit komt in het veld voor Iris. Na een scorende aanval van Marit en een ace van Sharon, komen ze iets terug naar 6-11. Na weer een paar punten tegen wordt ook Sanne in het veld gezet voor Larissa. Helaas kregen de dames van Kalinko de wedstrijd niet omgedraaid. Ook niet na een extra time-out. Sovoco wint de vierde set dan ook met 12-25.

Kalinko wint met 3-1 en behoud de koppositie in de competitie. Sovoco is gezakt naar de 4e plek. Volgende week speelt Kalinko Dames 1 tegen Compaen Dames 1 (de nummer 6 in de competitie). De wedstrijd begint om 15.45 uur in Oostzaan.

gh @ VoV, verslag en foto van/ via Iris Verheul, Kalinko Dames 1.