Vizier op volleybal

 

Kalinko D1 doet wat ze moeten doen!

VoV, 12-02-2018. 10:11 uur. Zaterdag 10 februari 2018 stond de derde opeenvolgende thuiswedstrijd van Kalinko dames 1 tegen Zovoc dames 1 op het programma: Zovoc: een jong team met een aantal routiniers.  Met in de basis bij Kalinko  Lisan Cosman, Kirsten Moll, Angie Tolentino, Iris Verheul, Michelle van Wijk, Quincy Pronk en Kirsten van Deursen op Libero positie.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het niveauverschil goed zichtbaar. De Kalinko dames scoorden veel via het midden door Pronk en Van Wijk. Ook Moll maakte haar punten vanaf de diagonaal. Uiteindelijk besliste Kalinko met een lange serviceserie van Moll de set ogenschijnlijk eenvoudig met 25-16.

Het was Kalinko er alles aan gelegen om de tweede set de lijn door te zetten. Dit gebeurde ook, maar toch kon Zovoc in de score redelijk bij blijven. Vanaf halverwege de set begon Kalinko weg te lopen van Zovoc en met een paar mooie en snoeiharde ballen van de inmiddels ingebrachte Amy won Kalinko de set met ruime cijfers: 25-18.  In de derde set bleef Zovoc tot het einde van de set redelijk bij. Uiteindelijk werd de set beslist door de routine en kwaliteiten van de Kalinko dames. De setstand was 25-20.

In de vierde set werden drie wissels doorgevoerd. Amy Christoffels voor Moll, Mieke Schrijvers voor Verheul en Marjolein Pronk voor Van Deursen. Voor het eerst in de wedstrijd begon Kalinko de set niet goed. De dames liepen achter de feiten aan en door diverse fouten resulteerde dit zelfs in een achterstand. Toch kwam Kalinko uiteindelijk terug in de set en won alsnog met redelijk ruime cijfers: 25-16.

De competitie vervolgt zich op 10 maart tegen Kratos ’08 dames 1 in Delft. In de tussentijd spelen de  jeugdspelers Quincy Pronk en Marjolein Pronk van Kalinko dames 1, op 17 februari met de meiden A mee op de Nederlandse open jeugdkampioenschap in Gouda. Daarnaast speelt dames 1 donderdag 15 februari nog een bekerwedstrijd tegen vv Haaglanden dames 1 thuis in Sporthal Houtrust om 19:45 uur, voor een plek in de halve finale. Net als vorig jaar is een plek in de bekerfinale haalbaar. Iedereen die een mooie wedstrijd wil zien of aan wil moedigen: van harte welkom!

gh @ VoV, verslag door Quincy Pronk, Kalinko Dames 1.