Kalinko D1 houdt het hoofd koel

VoV, 21-10-2019. 10:30 uur. Na twee weken rust vroeg in het seizoen stond voor Kalinko D1 de thuiswedstrijd tegen VTC Woerden D1 gepland.

Met een goed gevulde tribune begon de eerste set uitstekend, op de service van Lisa van de Gevel liep Kalinko direct uit naar een 6-1 voorsprong, maar op 8-3 kwam Kalinko passend in de problemen toen de diagonaal van VTC aan service kwam. Woerden maakte een lange serie waardoor het al snel naar een achterstand liep van 10-11. Een time-out van trainer-coach Ans de Graag had het beoogde resultaat: de geoefende trainings-combinaties leverde samen met de service druk de nodige punten op: De set eindigde in een overtuigende 25-16 in het voordeel van Kalinko

De tweede set begonnen Kalinko nog sterker, ditmaal hadden de meiden de service van de gevaarlijke VTC-dia direct onder controle. Het eerste tempo op midden liep als een trein en zo stond het in no time 24-13. Het ging zo gemakkelijk dat er iets onverklaarbaars gebeurde: de Kalinko-dames het laatste punt niet op de grond bij Woerden. De pass ging mis, en Kalinko maakte het niet af aan het net. Woerden had inmiddels wat speelsters gewisseld en groeide in de wedstrijd. Uiteindelijk was de opluchting daar, toen Kalinko de set op 25-20 afmaakte.

Coach De Graag bracht in de derde set meerdere wissels om het energie-niveau weer omhoog te krijgen. Kalinko liep echter de hele set achter de feiten aan. Woerden kwam beter het spel en het gat dat ontstond bleek niet meer te dichten. Kalinko moest deze set prijsgeven met een eindstand van 18-25.

De vierde set was ook geen beste voor Kalinko: vrijwel de gehele set keken zij tegen een achterstand aan van gemiddeld 3 of 4 punten. Het leek er bijna op dat we naar een 5e set gingen en die gedacht zette bij een 16-20 achterstand de knop om. Er ontstond vechtlust en we knokten ons terug tot 23-22. Nadat een bal uit werd gegeven die duidelijk in was, liepen de emoties even hoog op. Toch hielden we het hoofd koel en eindige de set in 25-23. Dit was toch wel een hele lekkere overwinning.

We hebben nu drie uit drie wedstrijden gewonnen, daarvoor worden weer beloond met een weekend rust. Op 2 november 14:15 staat de uitwedstrijd tegen Zaanstad gepland. Een team dat ook goed aan het seizoen is begonnen, dit belooft wederom een leuke pot te worden!

gh @ VoV, verslag door Amy Christoffels, Kalinko Dames 1. Foto Kalinko.