Kalinko D1 houdt vier punten in Den Haag

VoV, 27-09-2021. 11:03 uur, Afgelopen zaterdag speelde Kalinko D1 de tweede wedstrijd van het seizoen, wederom voor het thuispubliek. De tegenstander was deze keer Bejo/Dinto D1 uit Warmerhuizen, die net als Kalinko vorige week met 3-2 had gewonnen.

Zaterdag begon de week van de scheidsrechter en natuurlijk liet Kalinko dit niet zomaar voorbij gaan. Sharon Vis had twee mooie geschenksets gemaakt met onder andere bier, borrelhapjes en een Kalinko mondkapje.

In de eerste set startten Iris Verheul, Lisa van de Gevel, Sharon Vis, Alinda Dersjant, Lisan Cosman, Sanne van Rijn en Kirsten Moll.

De wedstrijd begon met een lange rally en beide teams lieten zien dat ze gedreven zijn om te winnen. Na een sterke service-serie van Sharon en een mooie doortikbal van Lisan nam Bejo/Dinto een time-out op 8-4 achterstand. Kalinko gaf de voorsprong niet meer weg en won de eerste set met duidelijk cijfers: 25-16.

Met dezelfde opstelling werd de tweede set gestart. Het begin van de set ging gelijk op. Helaas werd onze libero Sanne van Rijn een aantal centimeter langer ingeschat door de scheidsrechter, waardoor een mooie redding waarbij ze de bal bovenhands over het net speelde, werd afgefloten. Gelukkig kon Kalinko hier wel de humor van inzien en herpakten zich snel. Sharon maakte het de blokkering van de tegenstander lastig door langs beide kanten van het blok te scoren en Iris had een mooi blokpunt aan de buitenkant. Een time-out van Bejo/ Dinto op 16-12 mocht niet baten en mede door keiharde aanvallen van Alinda over het midden won Kalinko ook de tweede set met 25-19.

De dames uit Warmerhuizen gaven zich niet zomaar gewonnen bleek in de derde set. Een keiharde service zorgde voor passproblemen aan de kant van Kalinko. Bij 0-5 achterstand nam de coach van Kalinko, André, een time-out en op 1-7 kwam Marjolein het veld in bij Kalinko. Helaas leek Kalinko haar niveau niet te kunnen herpakken en kwamen ook Marit en Rianne in het veld ter versterking. De nieuwe speelsters zorgden voor frisse energie en er werden mooie ballen gescoord. Op 8-16 nam Bejo/ Dinto een time-out. Ondanks een mooie aanval van Marit en een ace-service van Rianne was de achterstand te groot om in te halen. De derde set ging naar Bejo/Dinto en eindigde in 14-25.

Bemoedigende, maar strenge woorden van André zorgden ervoor dat de neuzen van Kalinko weer in dezelfde richting stonden. De vierde set werd gestart met de beginopstelling. Sanne haar pass was sterk en hierdoor kon Lisan de aanvalsters goed aanspelen. Bejo/ Dinto nam op 17-15 achterstand een time-out. Hierna heeft Lisa de tegenstanders geen ruimte meer gegeven met haar harde aanvallen en eindigde de set in 25-19 voor Kalinko.

Hiermee behoudt Kalinko vier punten in Den Haag en heeft daarmee een gedeelde derde plek in de ranking. Volgende week speelt Kalinko de eerste uitwedstrijd tegen een bekende tegenstander, namelijk Erfrechtplanning Leython DC D1 om 15:30 uur. We hopen jullie daar weer te zien!

gh @ VoV, verslag door Kirsten Moll, Kalinko D1, foto idem.