Kalinko D1 is nog één punt van titel af

VoV, 12-04-2018. 5:55 uur. Op dinsdag 10 april stond Kalinko voor de derde keer in één 1 maand tegenover Kratos dames 1. De wedstrijd was destijds verschoven voor het NOJK.

Een kleine terugblik op de vorige wedstrijden: De uitwedstrijd werd met 3-1 gewonnen en de bekerwedstrijd werd knap na een 1-2 achterstand alsnog gewonnen met 3-2 ondanks het missen van spelverdeelster Lisan en buitenaanvalster Angie. Hierdoor staat Kalinko 12 mei in de finale tegen Dinto uit de andere derde divisie. De wedstrijd wordt gespeeld om 19:00 bij Wijk bij Duurstede. Alle support is welkom om dit jaar wel de dubbel te pakken.

Ondanks de twee vorige overwinningen moest Kalinko laten zien waarom ze eerste staan. Voor de wedstrijd wisten de Kalinko dames dat er nog zes punten nodig zijn voor  kampioenschap en eigenlijk wilden zij direct het maximale halen tegen Kratos. Na de stroeve start van afgelopen zaterdag tegen Majella was de opdracht van coach Peter van Vliet om scherp en met pit te beginnen.

De wedstrijd begon met de opstelling: Lisan Cosman, Kirsten Mol, Michelle v Wijk, Quincy Pronk, Angie Tolentino , Iris Verheul en Kirsten v Deursen. Het advies van van Vliet leverde direct resultaat, op de service van Lisan werd binnen een korte tijd een 12-0 voorsprong op het scorebord neergezet. Na een time-out van Kratos werd de service serie beëindigd maar met snel spel werden de dames van Kratos onder de tien gehouden: 25-9

In de tweede set een wijziging van opstelling aan de kant van Kratos, waardoor het meer een wedstrijd werd. In het begin van de set liep de score gelijk op maar door de omloopballen van Pronk en van Wijk maar ook  de aanvallen van Tolentino  op de rechtdoor was het spel blokkerend en verdedigend niet bij te houden door Kratos.

De derde set begon erg sterk voor Kalinko, iedereen had service druk en Kratos had veel moeite met de pass. Er werd mooi verdedigend werk laten zien in het achterveld. Zowel Marjolein Pronk als Cristal Gregorius kwamen halverwege de set binnen de lijnen en ook deze set werd eenvoudig gewonnen met 25-14.

In de vierde set kwamen ook Amy en Manijn het veld in. Het snelle spel van de vorige sets was minder zichtbaar was resulteerde tot een gelijke stand tot 15-15. Na een time-out van Peter werd duidelijk gemaakt dat het snelle spel terug moest komen en er voor de punten geknokt moest worden. Dit gebeurde ook en de set werd met 25-21 gewonnen. Uiteindelijk een overtuigende 4-0 overwinnen. Waarmee  de ongeslagen thuisstatus wordt behouden die al twee jaar loopt. Kalinko D1 heeft nog één punt nodig voor het kampioenschap met nog twee wedstrijden te gaan.

Vanavond  kan dit punt al worden binnengesleept tegen Switch om 22:30 uur in Utrecht. De tijd en locatie zijn niet ideaal, maar het is wel een heel mooi moment om de dames van Kalinko naar een tweede kampioenschap op rij toe te juichen en hiermee een promotie naar de tweede divisie. Mocht het echt niet lukken, spelen de Kalinko dames 21 april de laatste wedstrijd thuis om half 3 tegen DOS

gh @ VoV, verslag door Amy Christoffels, Kalinko dames 1.