Kalinko D1 kansloos vs. koploper Armixtos

VoV, 16-12-2019. 9:40 uur. Zaterdag 14 december stond voor Kalinko D1 de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op de planning. De Scheveningse mochten aantreden tegen nummer 1 van de competitie en zij kenden dit team nog van vorig seizoen. De Kalinkodames wisten dan ook dat zij niets te verliezen hadden en met een complete selectie vertrokken zij met de trein en auto richting de hoofdstad, Angie Tolentino kwam Kalinko mee om op de middenpositie extra versterking te brengen.

Na de gebruikelijke warming-up startte trainer/ coach Ans de Graag met Kirsten Moll, Lisan Cosman, Sharon Vis, Quincy Pronk, Lisa vd Gevel, Iris Verheul en Larissa Masselink op de libero. In het begin ging het aardig gelijk op, Kalinko wist aardig mee te komen totdat de Armixtos-dames een gat sloegen dat steeds groter werd. Passend stond Kalinko onder druk en aan het net konden ze het niet afmaken. Wissels mochten niet baten en de set eindigde in een duidelijke 25-15 voor de Amsterdammers.

Nog steeds drie sets te gaan dus met wat aanpassingen begon Kalinko haar tweede set heel goed, wat resulteerde in een 0-5 voorsprong. Armixtos nam een time-out, met name Lisa van de Gevel was goed op dreef met haar service. Armixtos trok echter toch weer bij, tot aan de helft van de set hield Kalinko echter haar voorsprong. Armixtos bracht wat wissels in het veld en onder invloed hiervan gaven de Kalinko dames de voorsprong helaas weer uit handen. Op het einde van de set liep Armixtos nog flink uit en wist Kalinko geen punten meer pakken. De set eindigde in een teleurstellende 25-17

Toen volgde set 3. Er werden veel wissels toegepast maar zonder resultaat. Deze set speelden Kalinko slecht en ronduit ver onder niveau. Het plezier was weg en Kalinko had geen antwoord op het spel van Armixtos Daarnaast werden heel veel punten aan de Amsterdammers cadeau gedaan. De setstand spreekt boekdelen: 25-9

De vierde set voor Kalinko weer een goede start. Toen Kalinko weer op achterstand kwam slaagde De Graag erin het roer om te gooien door Angie Tolentino op de buitenkant erin te wisselen en Amy Christoffels op het midden. Waarschijnlijk werd de tegenstander hierdoor verrast want Kalinko kwam hiermee sterk terug. Tolentino scoorde veel op de buitenkant en er werden een paar mooie kill-blocks gemaakt.

Het werd spannend tot 24-23 toen Armixtos een bal nipt in sloeg. Heel jammer dat Kalinko deze laatste set niet naar zich toe wist te halen, desondanks een terechte overwinning voor Armixtos! Geen punten maar wel een lege portemonnee door de parkeerkosten mee terug naar Den Haag!

Al met al kan Kalinko D1 terugkijken naar een prima eerste seizoenshelft waarin zij met één wedstrijd minder de 6e plaats van het linker rijtje innemen. Een betere start dan het seizoen hiervoor, met nieuwe speelsters en schaarste op de middenpositie. Ook valt er nog genoeg te verbeteren, Kalinko D1 heeft hele goede wedstrijden gespeeld maar ook een paar onder niveau. Een doel voor de volgende seizoenshelft is dan ook een stabieler wedstrijdniveau neer te zetten.

Na dinsdag gaat Kalinko D1 genieten van een winterstop, daar zijn de dames stiekem allemaal wel aan toe. Begin januari wordt er een aanvang gemaakt om de kerstkilo’s er af te trainen en de eerstvolgende wedstrijd staat gepland op 11 januari, 14:30 uur thuis in sporthal Houtrust tegen Spaarnestad!

Kalinko Dames 1 wenst u allen goede feestdagen en een voorspoedig 2020!