Kalinko D1 neemt 4 punten mee uit de hel (van Protos)

VoV, 12-04-2022. 6:00 uur. Op zaterdag 9 april mocht Kalinko D1 al om, zoals coach André het noemde, CMV tijd verzamelen voor een optreden in de welbekende ‘hel van Protos’. Na de bizarre wedstrijd van afgelopen woensdag wilden we beter spel laten zien. Gelukkig was Elena uit D2 er weer bij om ons team te versterken!

De eerste set beginnen we met de volgende opstelling: Lisan als spelverdeelster, Rianne als diagonaal, Pascale en Sharon als middens, Iris en Alinda als passer-lopers en Sanne als libero. We begonnen ijzersterk met 2 aces van Lisan en een blok van Pascale waardoor we gelijk een 0-3 voorsprong weten te pakken.

Protos liet ons niet zomaar uitlopen en weet terug te komen en uiteindelijk zelf een voorsprong te pakken van 2 punten. Onze fouten worden minder, komen terug en bij een stand van 11-12 neemt Protos een time-out. Onze pass ligt een stuk stabieler dan het begin van de set waardoor we meer mogelijkheden hebben in de aanval. De rest van de set houden we dit vast en winnen de set met 21-25.

Met dezelfde opstelling als de eerste set beginnen we aan de tweede set. Van zowel de kant van Protos als de kant van Kalinko wordt er veel fout geserveerd. We lopen tot een stand van 11-11 gelijk op totdat we zelf geen punten meer maken en te veel fouten maken. Protos loopt uit tot 16-11. Kirsten komt in het veld en het gaat gelijk weer de goede kant op voor de Scheveningers. We komen weer op een gelijke stand te staan van 16-16, mede dankzij een paar goede blocks van onze zijde. Protos pakt weer een kleine voorsprong van 2 punten, maar wij weten uiteindelijk de set binnen te slepen met een stand van 22-25.

Ook de derde set beginnen we wederom met dezelfde opstelling. Een paar mooie services en blocks brengen ons op een voorsprong van 3-7. Protos neemt een time out en vecht terug tot een stand van 8-9 als coach Andre een time out neemt. Alinda zit goed in de wedstrijd en scoort veel in deze fase van de wedstrijd. Wij houden de voorsprong, maar de pass wordt aan Kalinko-zijde een stuk minder. Protos profiteert hiervan en komt terug tot 21-21. Het blijft gelijk op gaan wat resulteert in een spannende eindfase van deze set. Door hard te werken weten Kalinko nipt de set te winnen met 29-31.

De vierde set komt Marit voor Iris en Kirsten voor Rianne in het veld. Helaas beginnen we de set erg slecht, de concentratie lijkt verdwenen en we maken erg veel fouten. We komen op een achterstand van 7 punten. Een time-out van coach André mag niet baten, we blijven achter de feiten aanlopen. Marjolein komt in het veld en Alinda blijft maar scoren. Even later komt ook Elena in het veld voor de pass. De knop is weer om en we komen terug tot 17-14. Lisan komt weer terug het veld in. Helaas blijven we op een achterstand. Aan het eind van de set maakt Sharon nog 3 aces waardoor we weer in de buurt komen van Protos. Jammer genoeg verliezen we net aan de set met 25-22.

Een wedstrijd met ups en downs, maar gelukkig weten we 4 punten vanuit ‘de hel van Protos’ naar Den Haag te brengen. De volgende wedstrijd staat gepland voor zaterdag 16 april om 14:30 tegen Leython D1 in Houtrust. Van harte welkom!

gh @ VoV, verslag en foto van/ via  Kalinko Dames 1.