Kalinko D1 pakt puntje in de hoofdstad

VoV, 20-01-2020. 5:48 uur. Op zaterdag 19 januari speelden we uit tegen US D2 in Amsterdam. US staat in de 7 punten boven ons. We hadden nog niet tegen ze gespeeld, dus we dachten van tevoren dat het een sterke tegenstander zou zijn. Zij hadden namelijk tegen Armixtos die nummer 1 staat gewonnen.

In de eerste set begonnen we sterk met een blok en een mooie aanval van Kirsten. Helaas hielden we de voorsprong niet lang vol en had US D2 de overhand. Met hun lange meiden en vele prikballen scoorde zij veel punten. Verloren met 25-20. Ook de tweede set lukte het ons niet om ons eigen spel neer te zetten we verloren uiteindelijk de set met 25-16.

Na twee sets verloren te hebben, pakte we toch als team alles weer bij elkaar en begonnen we opnieuw en sterker aan de derde set. We namen meer risico. Het blok liep beter en kwamen zelf meer langs het blok met onze aanval. US kwam nog dichtbij, maar het risico nemen pakte goed uit en we wonnen de set met 23-25.

De vierde set was ook erg spannend. We begonnen met een achterstand, maar vochten ons uiteindelijk terug naar 20-20. Helaas uiteindelijk toch de set verloren met 25-22, maar mooie rally’s gespeeld. We nemen toch een puntje mee uit Amsterdam.

Volgende week spelen we om 14:30 uur thuis tegen Inter Rijswijk. Hier is alle aanmoediging natuurlijk welkom.

gh @ VoV, verslag door Kalinko Dames 1. Foto John van Geenen.