Kalinko D1 toont vechtlust vs US D2!

VoV, 28-01-2019. 14:56 uur.  Na vorige week uit tegen US D3 drie punten te hebben gepakt, keken de dames van het eerste team van Kalinko ernaar uit om dezelfde weerstand te bieden tegen Pharmafilter US D2 in de Houtrusthal! Quincy Pronk, Lana Lijkendijk, Lisan Cosman, Larissa Masselink, Iris Verheul en Suzanne van Heyningen mochten het spits afbijten.

Na vorige keer 4-0 te hebben verloren van het tweede team van US, was Kalinko vanaf het begin scherp. Dit was al snel te zien aan de vele verdedigende ballen en lange rally’s. De service van Kalinko liep erg goed en ook stond de passlijn sterk. Veel zelfvertrouwde straalde D1 uit, wat resulteerde in een overtuigende setwinst (25-19).

De 2e set begon Kalinko met dezelfde startopstelling. Opnieuw ging het aan het begin erg gelijk op. Kalinko vocht nog steeds hard voor alle ballen. Pharmafilter US D2 had dit door en ging meer weerstand bieden, voornamelijk in de service, waardoor Kalinko meer moeite kreeg in de pass. Gedurende de 2e set kreeg Lisan Cosman last van een oude blessure, waardoor Manijn Woltmeijer in werd gezet.

Pharmafilter US bleef de voorsprong van 3 punten behouden. Om iets te veranderen in de passlijn, werd Sanne van Rijn gewisseld voor Larissa Masselink. Dit resulteerde gelijk in een foutservice van Pharmafilter US D2! Angie Tolentino werd gewisseld voor Suzanne van Heyningen om met haar killerservice nog wat punten te scoren. Helaas was dit nog niet genoeg en ging deze set naar Pharmafilter US D2 (20-25).

Volle moed startten de dames van Kalinko de 3e set. Lisan Cosman kon weer meedoen, Suzanne van Heyningen stond weer terug in het veld en Sanne van Rijn mocht blijven staan. De vechtlust die eerder in de wedstrijd te zien was, was in de 3e set ver te zoeken. Kalinko scoorde minder, waar Pharmafilter US D2 sterk spel toonde. Een groot gat ontstond, waar veel inzet voor nodig was om dit kleiner te maken. Angie Tolentino en Amy Christoffels kwamen in het veld, maar Pharmafilter US D2 bleef doorgaan met punten scoren. De 3e set ging overtuigend naar Pharmafilter US D2 (13-25).

De vechtlust die de dames al hadden laten zien, wilde Rogier van Meggelen weer terugzien in D1. Hij gaf de dames mee dat er overtuigender gespeeld moest worden en uit moest worden gegaan van de eigen kracht. De dames die de 3e set uit hadden gespeeld, begonnen de 4e set met Rogier zijn feedback in het achterhoofd. De midden van Pharmafilter US D2 ging meer scoren, maar wij deden dat ook.

Iris Verheul was aanvallend sterk en scoorde op de momenten dat het nodig was. De stand was 19-14 voor Pharmafilter US D2, maar Kalinko zou Kalinko niet zijn om te blijven vechten totdat het is uitgespeeld. Ondertussen kwam Kalinko H1 aanmoedigen wat zorgde voor een extra drive. De spanning was om te snijden, maar Kalinko kwam erg goed terug. De 4e set was voor ons (26-24)!

Uiteraard wilde Kalinko D1 ook wel van Pharmafilter US D2 met 3-2 winnen! Waarbij de scheids in de 4e set meezat, was dat in de 5e set soms even niet zo. Een gele kaart werd uitgedeeld aan Angie Tolentino, waarvan wij nu nog steeds niet weten waarom dat was. Het lukte de dames niet om de 5e set eruit te slepen en dus ging deze naar Pharmafilter US D2 (15-11).

Ongeacht het verlies zijn de dames erg blij dat er 2 punten in de Houtrusthal zijn gebleven! Volgende week staat Spaarnestad D1 op het programma, waarbij Kalinko D1 hopelijk dezelfde vechtlust laat zien!

gh @ VoV, verslag door Suzanne van Heyningen, Kalinko Dames 1.