Kalinko D1 verliest nipt van AVV Keistad

VoV, 09-12-2019. 6:08 uur. Kalinko Dames 1 kent de Keistad-dames nog van vorig seizoen in de 2e divisie. Beide teams hebben een iets andere teamsamenstelling dan vorig jaar, evengoed weten beide teams behoorlijk wat zij aan elkaar hebben.

Na het spelen van de eerste rally versterkt door de mini van de week, Charlotte, kon de wedstrijd worden vervolgd. Coach Ans de Graag begon deze wedstrijd met speelsters Lisan Cosman, Kirsten Moll, Amy Christoffels, Sharon Vis, Lisa van de Gevel, Iris Verheul & Sanne van Rijn.

Kalinko begint niet geweldig aan deze eerste set. De lastige service van Keistad brengt hen al snel van een 3-8 achterstand naar 3-13 (!) achterstand. Kalinko krijgt de pass niet op orde en kan zo geen goede aanval inzetten. Bij een stand van 14-22 lijkt Kalinko eindelijk de smaak te pakken krijgen. Een goede service serie van Moll gecombineerd met een goed blok, wat technische fouten aan de kant van Keistad èn een betere verdediging van Kalinko, brengen Kalinko uiteindelijk op een stand van 21-24! Helaas blijkt een setwinst uiteindelijk te mooi om waar te zijn. Keistad wint deze set met 21-25.

Op naar set 2! In deze set starten Lisan Cosman, Kirsten Moll, Quincy Pronk, Sharon Vis, Lisa van de Gevel, Rianne van der Stelt & Larissa Masselink. Kalinko start heel goed aan deze set. Al snel weten de dames van Kalinko een voorsprong van 10-03 te creëren. De servicedruk is weer terug maar ook de aanvalskracht. Marit Boom wordt er een aantal keer ingewisseld voor haar sterke service en dat pakt goed uit! Kalinko is niet te stoppen en weet het binnen no-time naar 24-09 te brengen. Uiteindelijk wint Kalinko deze set met 25-13.

Het staat nu 1-1 in sets. De dames van Kalinko beginnen weer met de opstelling van de 2e set. Helaas begint deze set niet zo veelbelovend voor Kalinko als de voorgaande set. Bij een 0-6 achterstand komt Angie Tolentino het veld in voor Sharon Vis. De Scheveningse weten weer wat punten te pakken maar blijft moeite hebben met het snelle spel van Keistad. Het staat inmiddels 12-16 voor Keistad. Desondanks de lange rally’s en mooie reddingen, weet Kalinko niet de voorsprong over te nemen. Keistad wint deze 3e set met 18-25.

De 4e set is begonnen en het gaat redelijk gelijk op. Na een kleine voorsprong van Kalinko, werkt Keistad zich weer een stukje dichterbij; 10-10. Gedurende de hele set gaat het heel erg gelijk op. Door een paar mooie aanvallen, wat kill-blocks en een sterke service van beide kanten, weten Keistad en Kalinko het spannend te houden tot 19-18. Toch weet Kalinko het gat iets groter te maken in de eindfase van de set. Kalinko sleept uiteindelijk deze 4e set binnen met 25-22.

De 5e en tevens laatste set is nu echt een feit. Ook deze set is ongelofelijk spannend. Beide teams vechten voor de punten en zorgen ervoor dat er dan ook geen enkele bal op de grond zal komen. Bij een stand van 6-8 wordt er zoals gebruikelijk van kant gewisseld. Met een mooie plaatsbal van Quincy en een wissel (Sharon voor Angie) lukt het helaas niet om op voorsprong te komen. Keistad is net iets sterker en wint deze set met 8-15. Een spannende wedstrijd met een hoge amusementswaarde, maar helaas nèt niet genoeg voor Kalinko. Keistad wint deze wedstrijd met 2-3.

Aanstaande zaterdag speelt Kalinko de laatste wedstrijd van 2019. Om 16:00h zijn zij te gast in Amsterdam om tegen Armixtos Dames 1 te spelen, de huidig nummer 1. #wijzijnkalinko

gh @ VoV, verslag door Iris Verheul, Kalinko Dames 1. Foto Jan van den Noort.