Kalinko D1 versterkt koppositie

VoV, 29-01-2024. 7:11 uur. Zaterdag 27 januari stond er een belangrijke wedstrijd op de planning voor Kalinko dames 1. Zij kregen in de Houtrust, Zaanstad dames 2 tegenover zich. Waar de uitwedstrijd net aan met 2-3 gewonnen werd, was het bij deze wedstrijd belangrijk om de overwinningsreeks van 2024 voort te zetten.

Coach Andre had keuze uit een ruim aantal spelers. Naast Mexime, is ook Desy Poiezs sinds deze week onderdeel van het team! Elena is sinds deze week ook weer begonnen met trainen, maar zal ons tijdelijk nog aanmoedigen vanaf de kant vanwege haar blessure.

Kalinko begon de eerste set met Kirsten, Sanne, Iris, Mexime, Sharon, Nienke en Noor op de libero na haar uitstekende prestatie van vorige week.

Ondanks dat Kalinko soms wat opstart problemen ervaart was daar afgelopen zaterdag geen sprake van! Door het snelle spelletje aan beide kanten kwam Kalinko al snel op een 9-3 voorsprong. Deze voorsprong weer gedurende set niet ingelopen door Zaanstad wat resulteerde in een machtig Kalinko en overduidelijke setstanden. De eerste set werd gewonnen met 25-13.

Ook de tweede set begon Kalinko weer goed. De harde aanvallen van passer-lopers Mexime en Iris zorgden opnieuw voor een snelle voorsprong voor Kalinko. Zaanstad liet de verdediging flink lopen, maar het lukte Kalinko wel om veel ballen van de grond te halen. In set 1 en 2 maakte zij daarnaast ook maar 1 aanvalsfout! Het stabiele spel zorgde ook in deze set voor een 25-14 overwinning.

In set 3 kreeg de passlijn van Kalinko het iets zwaarder. Zaanstad begon beter te serveren en zette de passlijn flink onder druk. Het was een spannende set, waarbij Kalinko aan het langste eind weet te trekken. Door de harde aanvallen van de middens en een blokje van Dana weten we de set naar ons toe te trekken met 25-22.

De overwinning is binnen, maar voor het behouden van de koppositie en het gevoel zijn 5 punten belangrijk. Anne komt het veld in en Dana blijft staan.  Net als de 1e en 2e set is de passlijn stabiel en kan spelverdeler Dana haar aanvallers heerlijk bedienen! De meiden van Kalinko spelen een stabiel spel en na een aantal (netrand)services van Sanne was de winst binnen!

Een klinkende 4-0 overwinning voor Kalinko zorgt voor de koppositie van de 2e divisie. Volgende week reizen zij af naar Amsterdam voor een wedstrijd tegen Armixtos dames 2. Zien we jullie daar?