Kalinko D1 wint Derde Divisie kraker!

VoV, 05-02-2018. 8:10 uur. Zaterdag 3 februari 2018: hèt moment van de waarheid: de wedstrijd tussen de lijstaanvoerders van de competitie: Kalinko dames 1 versus Irene dames 1 uit Bilthoven. Er was voor de Kalinko dames uiteraard alles aan gelegen om de koppositie verder te verstevigen en heel de week was hard getraind met deze clash in het vooruitzicht.

De eerste set werd gestart met de winnende opstelling van vorige week: Lisan Cosman, Kirsten Moll, Kirsten van Deursen, Iris Verheul, Angie Tolentino, Michelle van Wijk en Quincy Pronk. Nadat Kalinko de eerste punten onwennig begon, pakten zij al snel het initiatief en liepen flink uit. In de laatste fase van de set kwam Irene nog wel terug, maar werd de set uiteindelijk met 25-19 gewonnen door Kalinko.

De tweede set begon  moeizaam. Kalinko kwam zelfs op een 3-9 achterstand. Door een serviceserie van Van Wijk en later Moll, vocht Kalinko zich punt voor punt terug. Met veel doorzettingsvermogen van Kalinko wisten de dames na een achterstand alsnog de set te pakken met dezelfde cijfers als in de eerste set: 25-19.

Met een 2-0 voorsprong ging de dames van Kalinko vol vertrouwen de derde set in. Eigenlijk valt er over deze set niets negatiefs te zeggen. Aanvallend en verdedigend liep het op rolletjes en ook in de blokkering scoorde Kalinko haar punten. Alle ballen werden verdedigd en lagen binnen no-time op de grond bij de tegenstander. Zonder twijfel was deze set de beste van het seizoen!  Aan het einde kon Irene nog wel een paar puntjes maken, maar de achterstand was te groot en zo won Kalinko ook deze set met mooie cijfers: 25-11

Omdat Kalinko al vier punten in de pocket had, kon de 4e  set de kers op de taart worden. Helaas liep het anders. Vanaf het begin kon Kalinko maar niet uitlopen en Irene bleef steeds bij. Waar Kalinko in de derde set alle ballen gelijk op de grond kreeg, hadden dames daar nu meer moeite mee. Er ontstonden lange rally’s, die Kalinko maar niet kon winnen. Vanaf 13-13 liet de passing van Kalinko te wensen over, waardoor de Bilthovense dames op een grote voorsprong kwamen. Mieke Schrijvers werd er nog ingezet voor Iris Verheul om nieuwe energie in de wedstrijd te brengen. Maar helaas bleek het gat te groot om de achterstand recht te zetten. Irene pakte deze set met 15-25. Hoewel teleurgesteld over de laatste set zijn de  Kalinko dames natuurlijk zeer tevreden met het veroveren van vier punten op de directe concurrent.

Volgende week speelt Kalinko dames 1 thuis om 14:30 uur in Sporthal Houtrust tegen regiogenoot Zovoc D1 uit Zoetermeer. Afgelopen zaterdag was het publiek in groten getale opgekomen en de dames van Kalinko hopen dat dit komende zaterdag ook het geval zal zijn! Van harte welkom!

gh @ VoV, verslag door  Quincy Pronk, Kalinko Dames 1.