Kalinko Dames 1 pakt de koppositie!

VoV, 04-12-2017. 8:24 uur. Afgelopen zaterdag speelde Kalinko dames 1  tegen NVC. Vorig jaar was NVC in de halve finale van de beker nog tegenstander in de volle thuishal Houtrust. Toen werd NVC met een duidelijke 3-0 van het veld geveegd. Maar NVC stond nu op een 2e plek in de competitie, dus Kalinko verwachtte een zware dobber te hebben aan dit team.

Met een lekker gevulde tribune begon Kalinko, zoals  trainer/coach Peter van Vliet altijd zegt, met heerlijk mannenvolleybal. Dit betekent: geen lange rally’s en de bal afmaken met een harde aanval. Dit veranderde best snel, de rally’s werden langer door een goede verdediging van NVC maar de dames van Kalinko lieten  degelijk spel zien met prachtige harde aanvallen van onder meer Michelle van Wijk en Kirsten Moll. Dit zorgde al snel voor een prettige vijf punten voorsprong. NVC kwam er vervolgens niet meer aan te pas. En het goed verzorgde spel van Kalinko zorgde voor mooie punten en een welverdiende 25-14.

In de tweede set gaf Kalinko direct gas. Lisan Cosman zorgde met haar service voor een snelle 6-0 op het scorebord. Vervolgens probeerde NVC aan te haken, maar ze wisten geen raad met de omloopballen van Quincy Pronk, de services van Iris Verheul en het nog steeds verzorgde spel van het hele Kalinko team. Een mooie servicereeks van Angie Tolentino zorgde uiteindelijk voor een 25-11 op het scorebord.

Daar schrokken de dames van NVC van wakker. Een spannende derde set was het antwoord. Kalinko kreeg het niet meer voor elkaar om het uitstekende spel van de eerste twee sets door te zetten. Toch bleef Kalinko knokken, met een paar prachtige reddingen van beide Kirstens. Door een drietal ballen in het net maakte NVC het zichzelf ook nog erg moeilijk. Daar profiteerde Kalinko van en met een 25-20 trokken de dames ook deze derde set en de winst naar zich toe.

In de vierde set kwamen Manijn Woltmeijer en Amy Christoffels erin voor Cosman en Moll. Ook deze set begon Kalinko met overtuiging. Met een paar prachtige ballen wist de linkshandige Christoffels de tegenstanders te verrassen. De pass van Kalinko werd echter slordiger, waardoor het voor Woltmeijer moeilijk werd gemaakt om de ballen op maat neer te leggen voor de aanvallers. NVC kwam op voorsprong maar bij 17-17 was Kalinko weer langszij. Met een dubbele wissel waarbij Moll en Cosman weer in het veld kwamen, probeerde Van Vliet met drie vooraanvallers de setwinst voor Kalinko nog binnen te halen. Helaas mocht dit niet baten. Kalinko maakte het niet af waardoor NVC uitliep en uiteindelijk de set met 22-25 wist te winnen.

Hoewel er vijf punten binnengehaald hadden kunnen worden van de nummer twee in de ranglijst, konden de dames behoorlijk tevreden naar de wedstrijd van Kalinko heren 1 gaan kijken. Doordat de directe tegenstanders van Kalinko Dames 1 dit weekend flink wat punten lieten liggen, hebben de dames wel de koppositie veroverd in de derde divisie!

Aanstaande vrijdag 8 december spelen de dames uit Den Haag om 21:30 uur tegen Majella in Utrecht. We zien jullie hopelijk daar!

gh@ VoV, verslag door Lisan Cosman, Kalinko Dames 1. Foto idem.