Kalinko Dames1 wint met 2-3 in Meijel.

VoV, 16-01-2023. 11:55 uur. Zaterdag 14 januari mochten de dames van Kalinko de langste reis van het seizoen maken, namelijk naar Meijel in Limburg. Na 2 uur rijden waren ze in ‘De Korref’, de thuishal van Peelpush dames2. In Scheveningen was het de eerste helft van het seizoen een spannende wedstrijd, waar Peelpush net aan het langste eind trok en won met 3-2.

Kalinko moest het vandaag helaas zonder Ron van Neijhof en Lisa van de Gevel doen. Oude bekende Nienke Snelting speelde dit seizoen voor het eerst mee om Julia Muñoz op het midden te vervangen. Tijdens het inslaan in de warming-up sloeg een midden van Peelpush tegen de handen van de spelverdeelster van Kalinko; Donna Westgeest aan. Gelukkig kon ze na het koelen en tapen toch aan de wedstrijd beginnen.

Voor de wedstrijd werd door coach André van Leeuwen benadrukt dat de tweede helft van de competitie is begonnen en punten behalen nu een stuk belangrijker is geworden om in de competitie te blijven.

De eerste set werd gestart met Donna, Alinda, Iris, Maureen, Sharon, Jetske en Kirsten. Helaas begon de wedstrijd niet sterk aan de kant van Kalinko. Kalinko had moeite met de service van Peelpush en kwamen daardoor niet goed in hun spel. Ondanks dat Iris, Sanne en Evelien het veld in kwamen, verloor Kalinko de eerste set met een duidelijke stand: 25-15.

In de tweede set kwamen Donna en Kirsten weer terug in het veld. Het was een herhaling was de eerste set. Peelpush sloeg de ballen goed rechtdoor in het achterveld van Kalinko, waar de gaten lagen. Er moest duidelijk wat veranderen wil Kalinko nog punten meenemen uit Limburg.

De derde set begon met Evelien, Sanne, Alinda, Maureen, Sharon en Jetske. De blokkering werd aangepast op de passerloper van Peelpush, waardoor ze niet meer rechtdoor kon slaan. Dit in combinatie met een sterkere service bij Kalinko, maakte dat de derde set een stuk spannender werd. Kalinko won de derde set met 23-25.

Met dezelfde opstelling werd de vierde set gestart. Het goede spel en enthousiasme van de derde set werd vastgehouden in de vierde set. Nienke kwam in het veld om aan de buitenkant te blokkeren en Maureen scoorde veel harde aanvallen. De set werd gewonnen door Kalinko met 19-25.

Peelpush gaf niet zomaar gewonnen en lieten dat in de vijfde set zien. Het werd 4-1 voor Peelpush. Op 10-8 achterstand kwam Anouk Noorlander in het veld voor de service. Met een mooie sprongfloat werd de stand 10-10. Na een aantal mooie lange rally’s kwam Peelpush op matchpoint op 14-13. Door hard te vechten en een mooie service van Maureen won Kalinko de laatste set met een spannende eindstand van 14-16 en daarmee ook de wedstrijd.

Hiermee is Kalinko dames 1 de tweede helft van het seizoen goed gestart en nemen ze 3 punten mee naar Den Haag. Kalinko maakt zich op voor volgende week, waar ze weer een stuk mogen reizen naar Sint Anthonis. Hier spelen ze om 16:30 tegen SOMAS/Activia dames2.

gh @ VoV, verslag van en foto via Kirsten Moll, Kalinko Dames 1.