Kalinko H1 begint goed aan avontuur in Derde Divisie.

VoV, 19-09-2022. 5:25 uur. Na het kampioenschap van vorig seizoen kreeg Kalinko Heren 1 een plek in de 3e divisie toegewezen. In Leiderdorp waren afgelopen vrijdag de mannen van Leython heren 1 met enkele oude bekenden van vroegah de eerste tegenstander. Na een nog wat onwennig begin, stelden de Scheveningers in een rumoerige wedstrijd uiteindelijk orde op zaken: 1-3.

In de eerste set werd een basisteam van Raúl, Maarten S, Rens, Riki, Marko, Arnout en libero Romeo het veld ingestuurd door coach Ans. “Gewoon je eigen ding doen, fouten snel vergeten en weer vol het volgende punt spelen” was haar boodschap vooraf.

Dat eigen ding doen lukte in het begin echter niet helemaal en de fouten stapelden zich op. Regelmatig eindigde een aanval in het sterke Leiderdorpse blok of buiten de lijnen en al snel keek Kalinko tegen een grote achterstand aan. Ans greep in door onder andere Timo en Frank binnen de lijnen te brengen. Het tij begon richting het einde van de set te keren. Mede door een sterke serviceserie van man-of-the-match Maarten werd een heuse inhaalrace gestart. Het bleek echter te laat en tevergeefs: met 25-21 ging de set naar Leython.

De mannen van Leython glorieerden en maakten het de Scheveningers niet alleen met hun blocks, maar ook verbaal het leven zuur. Kalinko begon desalniettemin met goede moed aan de tweede set, met het sterke einde van set 1 in het achterhoofd.

Aanvankelijk mocht dit niet baten; richting het einde van de set nam Leython wederom een riante voorsprong. De pesterijtjes van Leiderdorpse kant hadden echter het vuur bij de mannen van Kalinko aangewakkerd. Dit zorgde voor wederom een mooie inhaalrace. Dankzij uitstekende services begon de passlinie van Leython steeds verder af te brokkelen.

Door de mindere passing kon de ervaren spelverdeler zijn aanvallers niet meer met zijn kenmerkende snelle en verrassende set ups bedienen. Dit had tot gevolg dat steeds meer aanvallen van de thuisploeg het veld aan de eigen kant tot eindstation hadden, met een tussenstop bij de Scheveningse blokkering. De mannen van Kalinko waren niet meer te stoppen en Rens besloot de set uit te serveren met een briljante korte ace: 22-25.

Leython kwam deze klap niet meer te boven. De ontketende Scheveningers liepen in het vervolg met hetzelfde dwingende spel dat vorig seizoen ten toon werd gesteld over ze heen. Set 3 en 4 eindigden beide met een stand van 14-25 en ook de verbale strijd kantelde daarmee in het voordeel van Kalinko.

Er wordt alweer uitgekeken naar 10 oktober, wanneer Leython wederom gastheer is maar dan in een bekerwedstrijd. Eerst mag Kalinko een weekje genieten van de overwinning. Daarna is op 1 oktober de eerste thuiswedstrijd, Delta H1 is dan de tegenstander. Publiek is van harte welkom!

gh @ VoV, Verslag door Arnout Verheij, foto Nidal Al Qaq.