Vizier op volleybal

 

Kalinko H1 begint het jaar goed in Delft.

VoV, 16-01-2023. 12:02 uur. Kalinko liet bij de eerste wedstrijd van het kalenderjaar geen punten liggen. Het werd 0-4 bij de wedstrijd tegen VVV Delta H1 uit Delft.

Coach Ans begon met Timo en Riki op buiten, Rens en Daron op midden, Rául op diagonaal en Frank als spelverdeler. Nathan was bereid het bier en de bittergarnituur nog even uit te stellen na zijn eigen wedstrijd. Hij viel in op de libero-positie. Nidal, Maarten, en Matthijs maakten de bank compleet.

De wedstrijd begon goed voor Kalinko, dat snel een voorsprong nam. Delta had al snel een time-out nodig op een stand van 4-9. Het gat bleef echter hetzelfde tot ongeveer 10-14. Nathan wist de aanvallers goed te ontlasten waardoor de Scheveningers snel uitliepen. De volgende time-out voor thuisploeg op 13-23. De eerste set eindigde met een stand van 16-25 in het voordeel van Kalinko.

In de tweede set begonnen beide teams gelijk op, met een tussenstand van 5-5. Daarna lieten de Scheveningers een paar punten lopen. Ans nam een time-out op een stand van 11-7 en wist de wedstrijd weer gelijk te trekken (11-11). Een mooie aanval van Rául vanaf een meter buiten de antenne liet de tegenstander verbaasd achter. Dit luidde ook een mooie serie in voor Kalinko dat uitliep tot 12-20. De thuisploeg nam nog een time-out op 14-24 en verloor de tweede set met 14-25.

De derde set gaven de Scheveningers weer meteen gas. Met een time-out voor Delta op 4-8 tot gevolg. Richting 12-15 begon de Kalinko moeite te krijgen om te scoren door de goede blokkering van Delta. Een time-out op 14-16 kon het tij niet keren en Delta kwam terug. Op 19-19 hervonden de Scheveningers zich. Juist op het moment dat het er echt om ging; tijdens de ‘big points’. Zo wisten ze de set te winnen met 20-25.

In de vierde set speelden beide teams voor het extra puntje in de competitie. Kalinko zette de lijn van het einde van de vorige set door en nam een voorsprong van 8-12. Toen Delta een time-out nam op 13-17 leek het een makkelijke overwinning te worden. Ondanks de goede passing van Nathan moest Ans op 18-20 een time-out nemen. Met effect want de tegenstander serveerde meteen in het net. Het waren weer de ‘big points’ die het deden. Uiteindelijk won Kalinko de vierde set met 22-25.

Hiermee eindigde de wedstrijd in een 0-4 overwinning voor Kalinko. Nathan werd Man-of-the-match door zijn belangrijke rol bij het verdienen van deze vijf punten. Volgende wedstrijd is op zaterdag 21 januari om 15:15. Dan speelt Kalinko HS1 uit bij Zaandstad H3.

gh @ VoV. Verslag door Matthijs Goossens, Kalinko H1. Foto Nidal Al Qaq.