Kalinko H1 hard onderuit vs Rijswijk H3

VoV, 16-10-2017. 15:13 uur. De mannen van Kalinko heren 1 blijven dit seizoen wisselvallig presteren. Na een goede overwinning vorige week verloren de Scheveningers afgelopen vrijdag met 4-0 van Inter Rijswijk H3.

Op de ranglijst ontliepen beide teams elkaar weinig, dus vooraf leek het een spannende strijd te worden. Maar de realiteit bleek heel anders, en in ieder geval niet zoals de mannen van Kalinko gewenst hadden. Vanaf het begin liepen ze achter de feiten aan en op enkele Scheveningse oplevingen na was de Rijswijkse tegenstander duidelijk de bovenliggende partij.

Meteen aan het begin van de wedstrijd werd al duidelijk dat het een moeilijke avond zou worden voor Kalinko. Binnen een mum van tijd keken de Scheveningers tegen een ruime achterstand aan (8-1). Kalinko kwam onder druk te staan door een sterk serverend Inter Rijswijk, waardoor de pass ontregeld werd. Aanvallend was het spel van Kalinko te wisselvallig om onder de druk uit te kunnen spelen. Toch wisten de Scheveningers zich halverwege de set nog te herpakken, wat leidde tot een spannend slot. Kalinko vocht zich terug tot 24-23, maar uiteindelijk pakte Inter Rijswijk toch de set op het laatste setpunt.

Ondanks het slechte begin gaf de tweede helft van de set de Scheveningers het vertrouwen dat er meer in het vat zou kunnen zitten. Maar ook in de tweede set keek Kalinko meteen tegen een flinke achterstand aan. En een comeback zoals in set één bleek onmogelijk, vooral door het rommelige spel met veel fouten in verdediging en aanval. Met een ruime 25-12 ging deze set naar Inter Rijswijk.

In set drie en vier bleef het verschil tussen beide teams getalsmatig kleiner, maar Inter Rijswijk hield de touwtjes stevig in handen. Het echte geloof in een goede afloop leek bij Kalinko verdwenen. Lichtpuntje in donkere Scheveningse uren was diagonaal Merijn Wijngaard. Hij wist nog regelmatig de Rijswijkse verdediging te verschalken met een sterke aanval of service. Maar helaas was dat onvoldoende om Inter Rijswijk aan het wankelen te brengen. Over de hele linie was het Scheveningse aanvalsspel te wisselvallig en vooral de verdediging veel te zwak. Met 25-19 en 25-22 gingen set drie en vier, en daarmee de volle vijf punten, naar Inter Rijswijk.

Genoeg werk aan de winkel dus voor de mannen van Kalinko! Gelukkig staat er voor volgend weekend geen wedstrijd in het schema. Dat betekent twee trainingsweken waarin er hard gewerkt zal moeten worden aan de zwakke punten. Op 28 oktober mogen de mannen in de Houtrust tegen Delta H1 laten zien of dat gelukt is.

gh @ VoV, verslag door Romeo Tuinman, Kalinko heren 1. Foto Jan van den Noort.