Kalinko H1 houdt punten wederom in eigen huis.

VoV, 06-02-2022. 13:22 uur. Ook in de eerste thuiswedstrijd van 2022 wordt door Kalinko Heren 1 de maximale score van 4-0 neergezet. Ondanks enkele blessures en ziektes wordt het tweede herenteam van Leython aan de kant gezet. De Scheveningers behouden hierdoor hun ongeslagen status in de eigen Houtrust sporthal.

Het basisteam van Frank, Rik (a.k.a. Kees), Rens, Rikki, Maarten, Daron en Romeo kwam niet helemaal scherp uit de startblokken. Hierdoor konden de mannen uit Leiderdorp een kleine voorsprong pakken van enkele punten. Het duurde echter niet lang voordat Kalinko alsnog het heft in handen nam. Bij een 6-7 achterstand kwam aanvoerder Frank aan service. Die liet er geen gras over groeien en serveerde zijn ploeg naar een 11-7 voorsprong. Deze voorsprong werd de rest van de set niet meer uit handen gegeven waardoor de set uiteindelijk onbedreigd met 25-18 werd binnengesleept.

De tweede set werd wel gelijk goed begonnen door Kalinko. Halverwege deze set verslapte de concentratie enigszins, maar mede dankzij enkele tactische wisselingen van coach Ans werd de set alsnog met ruim verschil gewonnen, 25-17.

In de derde set pakten de heren van Leython, die er ondanks de oorwassing een gezellige middag van maakten, brutaal een kleine voorsprong. Coach Ans wachtte niet te lang en wisselde Maarten terug in het veld om wat meer vuur in het team te krijgen. Dit had het gewenste effect. Spelverdeler Raul kon zijn aanvallers goed vinden. Hierdoor konden onder andere Marko en Kees regelmatig met indrukwekkende aanvallen scoren, resulterend in onder andere een bloedneus aan Leiderdorpse zijde (waarvoor excuses). Manager Nidal kon geen keuze maken tussen de vele uitblinkers en koos maar liefst twee ‘men of the match’, namelijk Raul en Marko. De set werd met 25-17 door Kalinko gewonnen.

In de vierde set was het spel bij vlagen erg rommelig. Gelukkig zette Ans de boel bijtijds weer op scherp, wat eindigde in weer een comfortabele 25-17 overwinning. Nog een klinische 4-0 overwinning dus voor het Scheveningse vlaggenschip. Het zorgt ervoor dat verder wordt uitgelopen op de ranglijst.

Komende week wacht tegenstander Inter Rijswijk op vrijdagavond in de Altis. Allen hartelijk welkom om 19:30 uur.

gh @ VoV. Verslag door Arnout Verheij, kalinko Heren 1. Foto’s Nidal Al Qaq.