Kalinko H1 mist bonuspunt tegen SKC

VoV, 18-12-2023. 8:50 uur. In een spannende laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar boekte Kalinko heren 1 een mooie overwinning tegen SKC. Het werd 1-3 in, met de setstanden 22-25, 18-25, 19-25 en 25-22.

De eerste set startte Kalinko sterk, mede dankzij een goede serviceserie van Sietse, wat resulteerde in een vroege voorsprong. SKC vocht zich echter terug in de wedstrijd na een dubbele wissel en nam zelfs een kleine voorsprong bij 20-18. Maar Kalinko toonde veerkracht en door een serviceserie van Durk en enkele fouten van SKC, trokken ze de set naar zich toe.

In de tweede set bouwde Kalinko voort op hun momentum. Met een sterke teamgeest en uitstekende services, onder andere van Rens, creëerden ze een voorsprong van zes punten. Ondanks een comebackpoging van SKC, breidden Patrick en Ernst met hun services de voorsprong verder uit naar 14-21, resulterend in een tweede setwinst. Ook verdedigend en aanvallend was Kalinko deze set oppermachtig.

De derde set kenmerkte zich door een constante voorsprong voor Kalinko. Op de service van Daron wist SKC moeilijk punten te scoren, waardoor de Scheveningers uitliepen naar 14-22. Deze set werd relatief eenvoudig uitgespeeld.

De laatste set bracht coach Jerwin spelverdeler Frank van heren 2 en diagonaalspeler Arnout in het team. Het spel ging aan het begin van de set gelijk op. Met een dubbele wissel met Durk en Ernst, die later Man of the Match zou worden, probeerde Kalinko een voorsprong te forceren.

SKC behield echter de overhand. Een wissel aan de buitenkant, waarbij invaller Haiko (ook van heren 2) erin kwam voor Sietse, zorgde nog voor een korte opleving bij het team Uit Scheveningen. Op service van Haiko kwam Kalinko langszij. Helaas speelde SKC bij de cruciale punten aan het einde van de set beter, wat resulteerde in een setwinst voor hen. Hierdoor bleef één punt in Leiden.