Kalinko H1 pakt volle winst vs VVV Delta

30-10-2017. 15:30 uur. De mannen van Kalinko hebben in de eigen Houtrust VVV Delta uit Delft met 4-0 verslagen en daarmee vijf waardevolle punten binnengesleept. Twee sets was Kalinko superieur, twee sets gaf Delta meer tegengas. Maar over het geheel gezien is de 4-0 overwinning van de Scheveningers dik verdiend.

De mannen van Kalinko hadden na de kansloze nederlaag tegen Inter Rijswijk H3 twee weken de tijd gehad om zich te herpakken. Op de trainingen werd hard gewerkt, met name aan het aanpassen van het blokkeersysteem. Dat harde werken betaalde zich uit in de wedstrijd, waarin de Scheveningers attent en verzorgd volleybal lieten zien.

In het begin van set 1 klampen de Delftenaren nog aan tot halverwege de set. Maar daarna loopt Kalinko langzaam uit, met name aan de hand van een veelvuldig scorende Merijn Wijngaard. Bij 14-11 en 19-14 probeert de coach van Delta het tij nog te keren met twee time-outs, maar de mannen van Kalinko spelen de set geconcentreerd uit (25-19).

In set 2 is het spel van Kalinko nog overtuigender. Met gevarieerd spel, waarin de middenmannen ook veelvuldig voorkomen, lopen de Scheveningers uit naar een 15-4 voorsprong. Enkele wissels brengen nog wat nieuw elan bij Delta, maar door een sterke Scheveningse verdediging lukt het niet om in te lopen. Met een ruime marge gaat de set naar Kalinko (25-15).

Set 3 laat echter een ander beeld zien. Delta schakelt een tandje bij en houdt lang stand. Tot 20-20 gaat het gelijk op, met name omdat de mannen van Kalinko te slordig omgaan met de kansen en de tegenstander daarmee in leven houden. Maar boven de twintig slaan de Scheveningers dan toch genadeloos toe. Door een sterke serveserie van Robin Westerman worden vijf punten op rij gescoord, waardoor de set met 25-20 naar Kalinko gaat.

In de vierde set brengt coach Arie van Wolferen een aantal nieuwe spelers binnen de lijnen. Zeker in het begin is het daardoor aan Scheveningse kant wat onwennig en slordig, en Delta kan de hele set goed bijblijven. Toch weet met name gelegenheidsinvaller David Jones de show te stelen met enkele harde kanonschoten vanaf de linksvoor – positie. En het is ook David die bij 24-23 de wedstrijd besluit met een fraai kill-block.

De mannen van Kalinko kunnen daarmee terugkijken op een mooie en verdiende overwinning. Bovendien sluiten de Scheveningers met de vijf punten weer aan bij de subtop in de poule. Volgende week wacht de spannende uitwedstrijd tegen Thor, één van de koplopers.

gh @ VoV, verslag van Romeo Tuinman, Kalinko H1. Foto Jan van den Noort.