Kalinko H1 volgt voorbeeld Nederlands elftal

VoV, 12-12-2022. 4:55 uur. Een dag na de uitschakeling van het Nederlands voetbalelftal stond de wedstrijd tegen VCV H2 op het programma. Een verre van compleet Kalinko H1 legde de reis naar Veenendaal af. Gelukkig was Nathan bereid om in te vallen.

Er was wat geschuif nodig om tot de startopstelling te komen. Daron werd op diagonaal gezet en Riki kwam op buiten te spelen. Oud bediende Nathan nam zijn plek op de libero weer in. Waardoor Matthijs op de bank begon als veldspeler. Spelverdeler Frank, middens Rens en Maarten B, en buitenaanvaller Marko begonnen wel op hun vertrouwde plek.

De Scheveningers begonnen onwennig aan de wedstrijd. Het was merkbaar dat het team in deze samenstelling nog hun draai moest vinden. Ans, Nidal en Arnout waren de begeleiding en support van het team. Zij zagen veel lange rally’s verloren gaan en dat het moeilijk was om in het eigen spel te komen. Uiteindelijk gebeurde dat ook niet. De eindstand werd 25-20.

Vastbesloten om de tweede set meer te scoren werden er juist meer fouten gemaakt. Ballen werden hard uitgeslagen. Waar er een handje werd geraakt zag de scheidsrechter het niet. Terwijl Kalinko die puntjes zo hard nodig had. Met meer foutjes en een hoop frustratie als gevolg. Naar voorbeeld van de voetballers dus. Net als de dag ervoor kwam er een 2-0 achterstand op het scorebord (25-10).

‘Wout Weghorst’ Matthijs werd in de derde set gebracht. Hierdoor kwam Riki weer op dia te spelen. Er kwam meer rust in het spel en het ging meer gelijk op. De rally’s werden nu vaak door de Scheveningers gewonnen. Met 23-25 stand kwam Kalinko terug tot 2-1.

Set vier werd deze lijn doorgezet. Daron, die weer op midden stond, verdedigde een paar lekkere ballen en liet aan het net ook zijn kracht zien. De scheidsrechter riep de frustratie op van de tegenstander waarmee de vergelijking met de Argentijnen weer makkelijk te maken was. Net als set ervoor werd het 23-25. En net als een dag eerder werd het 2-2.

Wat verlenging en strafschoppen zijn voor voetbal is de vijfde set voor volleybal. De eerste twee services van Kalinko werden gemist en VCV richtte zich juist weer op. Er werd een flinke serie gemaakt door de thuisploeg waardoor er met een flinke achterstand van kant gewisseld werd. Het lukte Kalinko niet meer om de wedstrijd om te draaien. Het werd een afgetekende 15-8.

Gelukkig haalden de Scheveningers met deze 3-2 nog 2 puntjes binnen en is het niet helemaal einde oefening. 17 december gaat de competitie verder in eigen huis tegen Aspasia H1. Om 16:30 wordt volgens de planning de eerste service geslagen in Sporthal Houtrust.

gh @ VoV, verslag door Matthijs Goossens, foto Nidal Al Qaq.