Vizier op volleybal

 

Kalinko H1 wint met 4-0 van NOVO!

VoV, 28-11-2022. 7:20 uur. Kalinko Heren 1 pakt haar eerste 4-0 overwinning van het seizoen tegen NOVO H1.

Hekkensluiter NOVO uit Noordwijk was zaterdag op bezoek in de Scheveningse Sporthal Houtrust voor een competitiewedstrijd in de 3e Divisie. Coach Ans koos op midden voor Rens en Daron. Op buitenpositie begonnen Marko en Maarten. Spelverdelers Raul en Frank stonden ook op het formulier. En de libero was Matthijs.

De eerste set ging erg gelijk op. Riki werd steeds ingewisseld om de Scheveningers aan het net te versterken, maar de teams ontliepen elkaar niet veel door de slimme aanvallen van NOVO en het slordige serveren van Kalinko. Pas op 20-20 konden de Scheveninges een klein gaatje slaan. Een time-out van de tegenstander kon hier geen verandering in brengen. Op 25-22 was het gedaan.

In dezelfde opstelling ging Kalinko de tweede set in. Wel met een opdracht: Het blok moest beter gezet worden en er moest meer energie in het spel. Dit had effect, want op 10-5 werd de eerste time-out genomen. Het blokkeren ging beter en deze set was het NOVO dat veel ballen uitserveerde. Het gat van 5 punten werd dan ook uitgebouwd en op 22-14 gebruikte de coach van NOVO zijn tweede time-out. Kalinko maakte het daarna zakelijk af en haalde de set met 25-15 binnen.

Het was duidelijk een wedstrijd waar de energie uit het eigen spel moest komen. De derde set liep weer wat stroever voor de mannen van Kalinko. Er werd een kleine voorsprong gepakt en ook weer weggegeven. Het aanwezige publiek deed hun best om de energie erin te krijgen, maar dat bleek lastig tegen deze tegenstander. 13-13 haalde Ans de Scheveningers naar de kant om ze op te peppen. Tot 17-17 bleef het heen en weer gaan, maar toen werd er weer een klein gaatje geslagen. Op 20-17 was het NOVO die een time-out nam. Er werden een paar lange rally’s gespeeld die Kalinko wist af te maken. Op 25-22 werd de overwinning behaald.

3-0 en nog 1 set te spelen. Tot nu toe had Kalinko H1 alleen nog met 3-1 gewonnen. Een 4-0 zou mooi zijn. De kans was er zeker, maar de Scheveningers moesten het nog wel even doen. Het begin was in ieder geval goed. Op 7-5 begon Man-of-the-match Maarten aan zijn eerste service waarbij hij 3 spelers van de tegenstander naar de grond kreeg. Hij volgde dit op met een imponerende serie die op 10-5 kort onderbroken werd. Pas op 12-6 kon NOVO een puntje pakken. Kalinko was duidelijk los een scoorde het ene mooie punt na het andere. Op 25-15 konden de Scheveningers de 4-0 vieren.

Kalinko gaat met een goed gevoel naar Stolwijk voor de bekerwedstrijd tegen Dosko HS1 op dinsdag 29 november. Zaterdag 10 december reizen de Scheveningers af naar Veenendaal voor de competitiewedstrijd tegen VCV H2.

gh @ VoV, verslag van Matthijs Goossens, Kalinko Heren 1. Foto Nidal Al Qaq