Vizier op volleybal

 

Kalinko H1 wint thuis spannend duel vs. Dosko

VoV, 13-02-2023. 4:10 uur. Elke set kwam het team achter, maar de Scheveningers vochten zich in de drie gewonnen sets knap terug. Teammanager Nidal was blij met de strijdlust van het team.

Coach Ans stuurde Embi en Rens als middens het veld in. Marko en Timo stonden weer op buiten. Rául werd aangewezen als spelverdeler en Riki was de diagonaal. Libero van dienst was Matthijs. Daron, Frank en Arnout namen naast Nidal en Ans plaats op de bank.

De Scheveningers begonnen slap aan de wedstrijd, maar het begon na een paar punten goed te draaien. Aan het einde van de set gaf de thuisploeg het nog bijna weg. Na een setpoint op 25-26 draaiden de Scheveningers het knap om. Het werd 28-26.

De tweede set had Kalinko weer een ongelukkig begin. Na een aantal punten draaiden de heren het weer om. Dosko leek mentaal geknakt en liet punten lopen. De Scheveningers knalden door naar een makkelijke overwinning (25-15).

Set drie begon wederom met een achterstand voor de Scheveningers. De thuisploeg liet niet los, maar liet de bezoekers elke keer een stukje uitlopen. Even vond Kalinko de aansluiting, maar het kwam te laat op stoom (23-25).

Ook de laatste set kwam Kalinko weer op achterstand. Ans haalde de mannen er weer bij en pepte ze op. Hierna ging het weer lopen. Frank upte met een doortikbal via het blok van Dosko omhoog waarna Daron de bal van de wedstrijd binnen sloeg. Dit brak het verzet definitief. Het bleef strijden, maar de Scheveningers kwamen niet meer in gevaar (25-20).

Riki werd verdiend de man of the match. Hij scoorde bijna alle ballen en haalde aan het einde van de wedstrijd in de verdediging veel ballen van de grond. Volgende wedstrijd gaat Kalinko H 1 op bezoek bij Limes. Dat belooft weer een spannende pot te worden op zaterdag 18 februari.

gh @ VoV, verslag van Matthijs Goossens, Kalinko Heren 1. Foto Nidal Al Qaq