Kalinko Heren 1 geeft voorsprong weg

VoV, 20-12-2022. 6:04 uur. Na een 2-0 voorsprong heeft Kalinko heren 1 toch verloren. De Scheveningers konden de goede start niet doorzetten tegen een taai verdedigend Aspasia H1.

De dag begon nog goed met een lunch bij teammanager Nidal. Daarna reisde het team af naar de Houtrust voor de wedstrijd van Dames 1. Wat later dan gepland werd de warming-up gestart waarna Coach Ans haar start opstelling bekend maakte: Spelverdeler Frank mocht weer beginnen en in zijn diagonaal stond aanvoerder Riki. Op buiten startten Timo en Marko. De middens waren Daron en Rens. De libero Nathan was weer bereid om in te vallen. Net als Ard die, met Matthijs, Maarten B en Raúl, op de bank begon.

In het begin van de eerste set kon Kalinko nog geen gaatje slaan. Het ging erg gelijk op en er werd een hoog niveau gehaald. Beide teams hadden een sterke service en haalden daarmee een aantal series binnen. Kalinko kreeg in de tweede helft van de set meer de overhand, maar het bleef tot het einde spannend. De eindstand werd 25-23.

In dezelfde opstelling ging Kalinko de volgende set in. De aanval van aanvoerder Riki was het goede voorbeeld voor de rest van het team. Hij wist punt na punt binnen te slaan of via de handen uit te krijgen. Ook Rens speelde goed. Hij had de belangrijkste aanvaller van de bezoekers een aantal keer goed te pakken met zijn blok en zijn service was moeilijk voor de tegenstanders. Het ging iets makkelijker dan in de eerste set, maar het was weer spannend. Uiteindelijk stelden de Scheveningers hun tweede punt veilig toen de 25-22 werd gemaakt.

De derde set ging Kalinko minder gemakkelijk af. Het werd moeilijker om te scoren voor de Scheveningers terwijl Aspasia vrolijk verder ging waar het gebleven was. Dit resulteerde in een paar mooie rally’s. Timo hield wel zijn niveau vast. Hij was belangrijk in de pass en liet aan het net en vanaf de 3 meter zijn kwaliteit zien. Na het scoren van de 21-25 kwam Aspasia terug tot 2-1.

Set vier stond het blok van Aspasia weer goed terwijl dat bij Kalinko niet zo lekker liep. Daardoor sloeg Aspasia al vroeg een gaatje. Kalinko bleef hard werken, maar kon niet meer doen dan de achterstand klein houden. Net als set ervoor werd er verloren. Deze keer met 21-25. En daarmee werd het 2-2.

In het begin van de vijfde set werd er een flinke serie gemaakt door de bezoekers waardoor er met een flinke achterstand van kant gewisseld werd. Na een mooie service serie kwam Kalinko nog heel dichtbij, maar het lukte Kalinko niet meer om de wedstrijd om te draaien. Zelfs ‘man-of-the-match Timo, die in alle facetten van het spel uitblonk, kon het verlies niet voorkomen. Het werd 13-15.

Voor een deel van het team was de Kalinko Pubquiz een goede afleiding van het 3-2 verlies. De pubquiz was erg gezellig en een groot succes. Er waren een hoop deelnemers uit verschillende teams van de vereniging. Door de feestdagen ligt de competitie even stil. De volgende wedstrijd is op vrijdag 13 januari tegen VVV Delta H1 in de Kerkpolder te Delft.