Kalinko’s Bart viert verjaardag in stijl

VoV, 25-03-2019. 11:14 uur. De mannen van Kalinko beleven een goede periode, na de sterke optredens de afgelopen twee weken,  de twee punten tegen de koploper en de 3-1 winst in de uitwedstrijd tegen Delta. Nu in het belangrijk op deze periode door te trekken met een winst op Taurus.  Op 23 maart start de wedstrijd wat later, om 17:15 uur mocht de speler van de week, de CMV ’er Wolf Tyler de eerste service bal van de wedstrijd spelen.

De basis start met aanvoerder Frank, Maarten, Radek, Bart, Roel, Jim en Sam. Gelijk vanaf het begin zet Frank veel druk met zijn service en de eerste 3 punten waren binnen.  De tegenstander reageerde snel en herstelde de achterstand tot 4-4. Taurus was niet van plan om er zomaar een dagje Scheveningen van te maken, ze waren goed in hun spel en met de intentie om te winnen, zoals in de eerste ontmoeting voor de kerst in houten, die wedstrijd ging met  1-3 verloren voor de Scheveningsers, maar alleen de intentie was niet genoeg voor de mannen uit Houten, want de Kalinko mannen waren erg goed en speelden als in echt team, en in het bijzonder de jarige Bart die heeft zijn beste wedstrijd van het seizoen gespeeld en heeft de tegenstander veel pijn gedaan. Het krachtige spel van onze heren werd beloond met de eerste setwinst 25-20.

De tweede set toonde de Kalinko mannen meer machtsvertoon, heel georganiseerd, een goede pass, goede sets en prachtige aanvallen van alle kanten, en vooral sterk in de blokkeren. Dat heeft de tegenstander helemaal verrast en ze waren buiten hun eigen spel gezet en de set winst ging gemakkelijk naar de Kalinko mannen met 25-12.

Voor het begin van 3e set was de instructie van coach Arie duidelijk, hou de druk bij de tegenstander en blijf geconcentreerd en gefocust en maak een einde aan enige illusie bij de tegenstander. Helaas iedereen weet dat het niet altijd makkelijk is om de set te starten met een achter stand van 5 punten. Bij de stand van 17-12 voor Taurus kwamen Ard en Arnaud  in het veld voor Jim en Radek, de heren van Kalinko hebben zich daarna herstelt en kwamen sterk terug maar de set ging verloren met 25-27.

In de vierde set bleven de oud gediende Arnaud en Ard in het veld, en Kaj kwam voor de uitblinker van deze wedstrijd Bart op midden, onze mannen speelden weer goed en georganiseerd, de standen bleven dicht bij elkaar maar onze mannen namen afstand vanaf het 12e punt en pakten de set winst met 25-17 en de wedstrijd met 3-1. Er zijn hele goede zaken gedaan voor stand op de rang lijst met nog 2 wedstrijden voor de boog.

Al met al heeft iedereen een goede wedstrijd gespeeld maar deze dag was duidelijk de dag van de jarige Bart, je zou denken hij is een jaar ouder was geworden maar bij deze wedstrijd liet hij het weten dat hij 10 jaren fitter en slimmer in zijn spel is geworden. Daarom zet ik Bart ook in het zonnetje bij het schrijven van dit verslag, van harte Bart.

Voorafgaande aan de wedstrijd en in mijn vorige verslag heb ik duidelijk gesmeekt en gevraagd voor revanche en dat heb ik gekregen van mijn heren. Deze wedstrijd betekent veel voor mij, het is de laatste van dit seizoen op de bank voor dat ik aan mijn herstel en revalidatie gaan beginnen.

De spelers hebben mij verrast met een bosje bloemen en een cadeau, maar ze hadden niet in de gaten dat mijn grootste cadeau de winst en de goede prestaties van de afgelopen wedstrijden was. Mannen dank jullie wel voor alles. #wijzijnkalinko

gh @ VoV, verslag en foto van Nidal Al Qaq en Rokus van den Bout.