Vizier op volleybal

 

KBU hofleverancier voor EK UNDER AGE

VoV, 07-09-2017. 5:30 uur. De Kadijk Beach University is dit seizoen hofleverancier van speelsters die door de Nevobo worden uitgezonden naar de Europese toernooien. In de leeftijdscategorie onder 18 jaar waren het Emi van Driel en Raïsa Schoon die een hele mooie zilveren medaille wisten te halen.

Komend weekend wordt het Europees Kampioenschap onder 20 jaar gespeeld in Italië. Hier is het KBU speelster Mexime van Driel die Nederland mag vertegenwoordigen. Zij vormt voor dit toernooi een team met Katja Stam, speelster van Beachvolleybal Team Nederland.

Mexime, vorig jaar nog zilveren medaille winnares op het Wereldkampioenschap onder 19 jaar, won dit jaar vijf zilveren medailles in de nationale eredivisie, en behaalde de tweede plaats in de Nationale ranking. Zij is Nederlands Kampioen in de leeftijdscategorie onder 21 jaar. Op het NK senioren afgelopen weekend greep ze met een vierde plaats net naast het eremetaal. Katja pakte twee keer een medaille in de eredivisie, en eindigde op het NK senioren afgelopen weekend als 17e.

Als duo hopen zij in Vulcano, een eilandje bij het Italiaanse Sicilië, van 7 tot en met 10 september hoge ogen te gooien in een veld waaraan in totaal 32 teams uit 29 Europese landen deelnemen.

gh @ VoV, bron Kadijk Beach University, René van der Giesen. Foto idem. Op de foto: van links naar rechts Mexime, Emi en Raïsa.