Keemink Kampioen met Karlovarsko

VoV, 20-04-2021. 6:09 uur. Oranje spelverdeler Wessel Keemink is met Karlovarsko kampioen van Tsjechië geworden. De vijfde wedstrijd in de best-off-five serie werd door zijn club met 3-1 gewonnen. Via de setstanden 25-15, 25-19, 20-25 en 25-22. Hetgeen wel aangeeft dat de thuisploeg uiteindelijk de beste was.

Karlovarsko begon in de eerste set overdonderend.  Met 6-0 gaven ze meteen een visitekaartje voor het duel af. Het verschil bleef verder ook duidelijk. Via een serie van zes punten werd van 12-7 een 18-7 voorsprong gemaakt, waarna de set met 25-15 werd gewonnen.

In de tweede set was de start ietsje minder (4-0), het verschil bij 12-7 bedroeg toch alweer vijf punten. Budejovice bleef op afstand volgen (16-12, 22-15) en verloor uiteindelijk met 25-19. Karlovarsko had de druk volledig bij hen neergelegd, had bij 2-0 voor aan één set voldoende voor de winst.

In de derde set herstelde Budojevice zich. Na de 10-11 pakten ze twee punten verschil (15-17) en bouwden dat uit naar vier punten bij 17-21. De 20-25 bracht de spanning terug. En die spanning bleef er ook in de vierde set nog inzitten. Tot aan 14-16, toen nam Karlovarsko het initiatief weer over, kwam op 18-17 en pakte na 22-20 met 25-22 de Tsjechische titel.

Wessel Keemink had in de derde set een invalbeurt, verder kwam hij niet in actie. Karlovarsko had op alle drie scorende onderdelen de betere score. Een +4 blokkerend, een +10 aanvallend en een +4 blokkerend.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Facebook Karlovarsko.